bugün

solcuların farklı fikirlere tahammülü olmaması

genelde belli aralıklarla serzenişlere neden olan tahammül tipidir.

evet, haklıyım çünkü hayatımda tanıdığım bıdı bıdı kadar solcu var. "her kesime ve her görüşe saygılıyım" diye gün içerisinde en az 2-3 kere mutlaka duyarım bu arkadaşlardan. ancak sonra bir şey olur "allah yok ulan kandırılıyorsunuz piçler*" gibi kin kusarlar. tabi her solcu ateist değildir ama biraz önce suruç olayları için solcu olduğu her hâlinden belli bir twitter profilinde bizzat bunu gördüm. sonra deneyimlerimle karşılaştırdım, deneyimlerimle örtüşen söylemler.

çok basit bir kural var arkadaşlar bunu size öneririm. insanlar en çok neden bahsediyorsa ya ondan yoksundur, ya da karşıttır. barıştan bahseden siyasetçilere bakınız. terörişkolardır. faşist diyenlere bakınız, kendisi başka bir faşisttir. kemalist diyenlere bakınız, kendisi atatürkü yerden yere vurma peşindedir. dinci diyene bakınız, ateistlerin önde gidip bayrak sallayanıdır.

sosyal yaşantıda da bu geçerli. şirketinizin insan kaynakları sürekli "agucu bugucu" tavırlarıyla şirketlerinin ne kadar iyi olduğunu söylerler. buna zorundalardır ama kağıt üstünde varlardır sadece. kendileriyle ya da çok yakın arkadaşlarıyla baş başa kaldıklarında gün içinde söylediklerinin hiçbirini doğrulamaz, hatta tam aksini söylerler.

size barış sunan insanlara mesafeli olun a be dostlar!..