bugün

overwatch

blizzard'ın yakın zamanda piyasaya süreceği fps oyun.

karakterlere(çekiçle vura vura sentry kuran mühendis çakması; asası ile milleti iyileştiren medic çakması; diğer karakterlere oranla daha hızlı hareket eden scout çakması; dürbünlü tüfeğiyle tek atan sniper çakması, vb), haritalara, oyun modlarına(capture, vb) bakıldığında bariz team fortress 2 esinlenilmesi mevcut. zaten blizzard eski zamanlarda ilklere imza atan, paranın damına koyan bir şirketti ancak günümüzün gerektirdiği şekilde herkesçe ilgi gören bir türe dair oyun çıkararak popülaritesini korumak istiyor anlaşılan.

ayrıca karakterlerin ulti misali(zaten çoğunun tipi dota2 karakterlerini andırıyor) ek özellikleri olacakmış(hatta 3 skill-1 ulti miymiş neymiş).

blizzard oyun camiasında oldukça saygın bir yere sahip*, muhtemelen birçok seveni olacaktır.

ne yalan söyleyeyim hiç ısınamadım ben bu oyuna. tf2 ile kıyaslamalar olacaktır çokça ancak şimdiden tf2'nun tırnağı olamayacağını iddia edebilirim. tf2, vahşeti olabildiğince eğlenceli, mizahi bir şekilde sunan; her bir karakteri ayrı ayrı sevilen; bahsi geçen karakterlerin cümleleri dile dolanan bir oyun. overwatch'ın gerek oyun atmosferi, gerek karakterler konusunda oyunculara kendini bu denli sevdireceğini sanmıyorum.