bugün

cocuklara okullarda ant ictiren zihniyet

lise ve dengi müesseselerde ve yüksek öğrenim programlarında talebelik hayatlarını devam ettirenlere de uygulanması gereken milli ant okuma faaliyetini konu seçip, böyle abuk subuk bir zihniyetten bahsediyormuş gibi bahsetmek dar görüşlülük gibi geldi bana.

yani biraz bakınız şöyle uzak doğu ya, çin'e değil yanlış anlaşılmasın japonya'ya
birzahmet, lütfen
istirham ediyorum bakınız.

adamların hayat felsefelerini, görüşlerini inceleyiniz. eğer bizlerin yerinde onlar olsalardı ki onlar atom bombasının facialarını yaşamış bir milletir ve nereden nereye gelmişlerdir
bırakın ilkokul çağındakilere milli ant okutmayı, onlara her gün düzenli olarak askeri ve toplumsal alanda bir takım eğitimler verirlerdi.

milli ant ın içeriksel olarak yorumlanmasından ziyade, bir ulusun ne türden badireler atlattıktan sonra bu noktaya gelebildiğine işaret eden bir metni çocuklara, geleceğin büyüklerine okutmak başlıca görevdir, yapılması gerekir. bunu öngörenler bir zihniyet adı altından toplanmamalı, daha ziyade bunu milletce savunulan 'hani o çok bayıldığınız sözde ideolojik görüşleriniz' gibi benimsenmesi gerekmektedir.

türkiye'nin başını sık sık bu türden yani olmadık yerden başını ağrıtmanın ne gereği vardır hoş ağrıttığı yoktur ama ola ki ağrıtmaya çalışanlar olursa onlar da uyarılmalıdır türlü yöntemlerle. neticede her birimizin kimliği mavi/pembe değil mi? uğraşacak çok daha mühim konuların varlığından bihaber olmak hakikaten üzücü.