bugün

game of thrones

--spoiler--

çok uzun zamandır bildiğimiz halde dün o kadar içim yandı ki bugün oturup ilk bölümünü izleyeyim dedim. aileyi mutlu mesut, bir arada göreyim istedim. sonra öyle kapatayım sanki hiçbir şey olmayacakmış gibi dedim. ama ne mümkün.

daha en baştan çocuğumuzu dışlıyorlar zaten. ulukurdun bulunma sahnesinde babasına "beş yavru, beş stark çocuğuna" diyişini severim evladım ben senin. öyle horgörmüşler ki, öyle kanıksamış ki aileden olmadığını. bran "ya sen" dediğinde. "ben stark değilim" deyip boynunu büküyor. tabi bunları ilk izlediğimizde bilmiyoruz seveceğiz bu kadar, içimize oturmamış demek ki. sonra bi vıyaklama duyup da bir yavru daha bulduğunda pislik theon "ehehe en çelimsizi, o da senin" diyor. hah diyorsun beter ol. daha senin çükünü kesecekler haberin yok, geber diyorsun. kaç sezondur niye acıdım ben buna, ölsün pezevenk diyorsun.

sonra o cat stark gudubetinin bet bakışları olsun, kral gelince ziyafette "piçin ne işi varmış sofrada" demesi olsun. hep böyle allah belanızı versin diye izliyorsun zaten. bi gün yüzü göstermediniz çocuğa. akşam amcası benjen geliyor, "amca beni de götür kaleye" diyor. yavrum haberi yok ölüp gidecek orada, başına ne işler gelecek. bir de "amcanı bulduk" diye çağırmak nedir. azıcık delikanlı olsanıza lan, dövüşte öldürün bari. nerede onurlu, düzgün adam var öldürdünüz yemin ederim.

o değil de hani bu çocuk buz ve ateşin şarkısıydı? hani rhaegar ve lyanna'nın bebesiydi? hani tüm seri aslına onu anlatacaktı? hani ölemezdi? hani daha anası kim onu öğrenecekti? hiç sevgi göremeden gitti çocuk. gördüğü tek sevgi yaban kızının "bi hılt bildiin yık cın cınıv" deyişleri oldu. yazık, günah değil mi? nasıl yazdın sen bu çocuğun kaderini eyy martin?

son olarak sözüm sana cat stark. allah belanı verdi de yine kurtulamadık senden. el kadar çocuğun günahı neydi de her gün yüzüne vura vura, pislikmiş gibi davrandın. beş tane çocuğun var, anasın sen hiç mi üzülmedin? hiç mi acımadı için pis gudubet. kocana my love diye diye gemzeyi biliyorsun da çocuğu yapan kim? bütün hırsını neden bu garibandan çıkarttın? yazıklar olsun senin gibi anneye. zaten bran hasta yatarken el kadar bebene kafanı kaldırıp bakmamandan belliydi ne lanet bir şey olduğun. öldün yine kurtulamadık, yine döndün. dizide göremeyiz inşallah o lady stoneheart hallerini. azıcık şefkat gösterip, başını okşasaydın bu çocuk gider miydi o kaleye?

hani bu çocuk soyunu sopunu öğrenip, arkasıa targeryan soyadını alıp da herkesi yola getirecekti? o nasıl kumpas, inşallah hepinizin en enteresan şekillerde ölümlerinizi izleriz. jon snow azor ahai değilse de bütün kitapları yakıp beş senemi size haram edeceğim. daha da içim ferahlamadı.

--spoiler--