bugün

7 haziran 2015 milletvekili genel seçimleri

ortaya çıkan tablo gayet güzeldir.

götler öylesine kalkmıştı ki inmesi ülkedeki her kesime olumlu yansıdı ve yansıyacak bir süre daha. ama nedense bende pek etki yaratmadı. gerçi galatasaray'ın böylesi bir senede şampiyon olması da yaratmamıştı. tepkisizleştim mi ne oldum çözemedim amk. akp düştü lan 13 senelik akp. seçim günü makara kukara yaptık ama o kadar millet gibi sokaklarda kutlayasım falan gelmedi sonuçları. bunun nedeni 'ulan bu tayyip yine bir şekilde alır avucuna gücü' şeklindeki tespit miydi orası belirsiz ama kesin olarak da böyle düşünüyorum diyemem yani. dedim işte normalde deliler gibi sevinmem gereken şampiyonluğa da sevinmedim.

işin diğer yönü muhalif kitle açısından. önce bir kaset operasyonuyla kemal'i piyasaya süren sonra ona ekmeleddin'i aday gösterten ve en son da demirtaş'ı kendine çıkış ümidi diye seçen bu uluslararası destekli aktörlerin harbiden 13 küsür senedir meclise 4 parti girdiği an akp düşüyor matematiğini yapamaması acıklı olduğu kadar komik de değil mi lan?

gerçi erdoğan seçim boyunca doz aşımı yaparcasına saldırmasaydı hdp'ye bu sonuç çıkar mıydı orası da muamma. bunu kasıtlı mı yaptı diyeceğim de bunu ancak ilerleyen günlerde yaşanacakları gördükten sonra karar vermek lazım. mercedes'e çerez parası diyecek kadar körleşmiş bir adamın kendisi açısından en saçma hamlesiydi belki de bu. dengeyi öylesine kaybetti belki de. artık tek hamle şansı var planını sağlam yapmak zorunda. ilk hamlesinin getirdiği sonuçlarla gücü eline tekrar aldı aldı yoksa geçmiş olsun. yaptırdığı o sarayı harbiden başına yıkarlar yani.

bir de şu hdp'ye verilen oylar meselesi var. hdp bence de mutlak mecliste olmalıydı ama ona tamamen güvenenlerin oylarıyla. kendisini chp'li hisseden ama seçimlerde hdp'ye oy atmış arkadaşlarla akp'ye 'çalıyorlar ama çalışıyorlar' görüşüyle oy atan seçmen arasında ben hiçbir fark göremiyorum. oy kullanırken kurulan mantık birebir aynı. onlar hırsıza atıyorsa bu arkadaşlar da teröriste atmış oldular oylarını. nasıl akp'nin yaptıklarının tümü iyisiyle kötüsüyle bahsettiğim kitleye ihale ediliyorsa bu 4 senede hdp'nin yapacağı her şey de bu chp'li arkadaşların üzerine kalacaktır. 'ben bunu göğüslüyorum arkadaş' diyene de laf edemezsin ama sorumsuzluk diye bir şey de olmayacaktır onu da biliyorsunuz zaten.