bugün

bir düşünün kininiz ak partiye mi bu ülkeye mi

Bir önceki seçimlerde "milli irade'ye saygı, milli iradeye saygı, mollo orodoyo soygo" diyenler bu seçimde neden çark etti anlamış değilim. Ben oyumu HDP'ye vermedim, asla vermem. Ama şu bir gerçek ki bu ülkede HDP'ye inanmış insanlar var. Ağzı her açıldığında demokrasi diye ağlayanlar şimdi "demokrasi kasıyor yeeaa" demeye başladılar.

Aslında akp'nin oy kaybetmesinin en büyük sebebi zamanında chp seçmeninin yaptığını yapmaya başlamaları. Hani şu bir kaç yıl öncesine kadar "bize koyun diyorlar" diyen akp seçmeni vardı ya, işte onlar şimdi kendilerinden olmayana koyun mualemesi yapmaya başladılar. Biz akpliler ve diğerleri edebiyatı yaptılar ve diğerlerine yaşama ortamı sunmamaya başladılar.

Ayrıca kimse chp'nin oyu hdp'ye gitti diye geyik yapmasın; kimin ne kadar yükseldiği ve kimin ne kadar düştüğü ortada. Vatan haini dediğiniz adamlar daha önce sizin partinize oy veriyormuş. Bunu görmek için müneccim olmaya gerek yok.

Bu arada koalisyon ülkeyi krize götürür siyaseti de artık baydı lan. Ne bekliyorsunuz? Koalisyon olmasın diye tek partili sisteme mi dönelim? Kusura bakmayın ama ülkede bazı dinamikler değişecek. Bunu halk istedi. Halk kim? Sen, ben. Biz yani. Herkes şapkasını önüne alıp düşünsün, bu ülkede beğenmediğiniz hdp'ye meclisin kapılarını açan kim? Milli iradeye saygı sizin dediğiniz şekilde olmaz; böyle sonuçlara saaygı göstererek olur. Kolay gelsin.