bugün
- saraca'nın karizmatik otomobili20
- katili görüp müdahil olmayan türk erkekleri24
- uludağ sözlük playboyu9
- kimsenin vajinasıyla ilgilenmiyorum14
- incel16
- yazarların şimdi dinlediği şarkıdan bir cümle16
- birini gözünde çok büyütmek11
- sıla bebeğin üzerinde 42 tane diş izi çıkması11
- sokak ortasında 31 çeken adam11
- akşam yemeği18
- sözlük yazarlarının takip edilme anıları12
- anın görüntüsü16
- kızıl goncalar dizisini izleyen sözlük erkeği10
- menuet15
- herkese sevgiyle yaklaşan tip13
- inci sözlük10
- ben albay kemal artık veda etme zamanı geldi8
- klarnet calan sarapci koala 614
- true abi9
- kadınla hesap ödeme kavgasına girişmek12
- önde yürüyen kadın geçilmeli mi geçilmemeli mi20
- bim yerine migros'a gitmek11
- islam hassasiyeti ile yetişmiş olsa ölmezdi34
- sözlük erkeklerinin 1 60 boyunda olması14
- dinlenme tesisleri11
- islamın olduğu yerde huzurun olmaması16
- kadınların hafif şiddetten hoşlanması9
- bik bik vs kuresel ikinma38
- gelinlik9
- roka yedim ölür müyüm16
- sözlük yazarlarını tek cümle ile tanımlamak26
- kahvaltıya davet edilmek12
- bugün arabama binen mini şortlu küfürbaz kız11
- türkiyede kadın olmanın zorlukları9
- evlenmelik sözlük erkekleri12
- kanına ermeni kanı karışmadığını zannetmek12
- beyoğlu tacizcilerinin serbest bırakılması12
- yemeklere soğan koymak11
- yazarların almanca seviyelerini gösteren cümle9
- sözlükte yazmasını istediğiniz ünlüler13
- türklerdeki ermeni kompleksi10
- türkiyede festival basılsaydı ne olurdu11
- incel olanların gereksiz ağlaması12
- izmir12
- yarın sabah işe gidecek olmak13
- kızın kafasını kesip intihar eden genç30
- burun estetiği11
- 79 yaşındaki inşaat işçisinin ölmesi13
- nervio11
- 65532110
modern dünya yeni olanın daha güzel olduğu savı üzerine kurulu. ömür dediğin, en yeniye sahip olup sırada ki malı tüketeceği anı beklemekten ibaret. içi boş bir yaşam tarzı, insan dediğin benim elbisem daha cici diye karşı tarafı rencide eden çocuktan farksız. modern dünyada sadece fabrikalar madde üretmiyor emin ol, toplumun ürettiği mallar da mevcut. mal yani madde, maddenin temel vasfı felsefeye göre yer kaplamak. descartese göre ruhtan farkı ise düşünmemek.
boyalı kuşdan nefret eder herkes, insanlar kendi gibi olana yaradılıştan meyilli. düşüneni sevmez toplum, düşünen farklıdır, farklı yani yabancı, yabancı yani düşman. emerson düşünenin zırhıdır egoizm diyor. yoksa toplum bi böcek gibi ezer seni, annen ezer, kardeşin ezer...'' diğerlerinin elinden tutarken yükselemez insan bu nedenle yalnızlığa çekilmeli, malum düşünce kıldan köprü üzerinden ahali geçemez.
alimlerin hayatlarını oku. kaçmakla geçen bi ömür görürsün. insanlık icraat aynasına küskün. mukaddimeyi yazan ibni haldun imparatorların şerrinden kaçar meçhul bi gemi ambarında. zira sistem için düşünmemek gerekir bilhassa günümüz sistemi için. düşünen tüketmez, tüketim durursa üretim tökezler, üretim tökezlerse işsizlik başlar ve akabinde ekonomik kriz, batının değimiyle buhran. bu nedenle ekonomik sisteminden ötürü yeniyi met etmek zorundadır 21 yy. dünyası. yeniyi met geçmişi silmeyi gerektirir. geleneklere değil belki ama geleneğe düşman yetişmelidir insan, kozasını yırtmalıdır. halbuki uçmayı bilmez ama farkında olmaması kafidir. salakça yarışmalar icat edilmeli, gereksiz filmler çekilmelidir. insan vakitten tasarruf etmek için teknolojiyi geliştirmeli akabinde nasıl vakit öldüreceği üzerine kafa yormalıdır. fuzuli yarışmalar izlemeli, kendini bilgili sanmalıdır. doğaya çok önem verdiğini iddia etmeli ama doğa ile tek ilişkisi onunla götünü silmek olmalıdır.
bi çoğu için düşünmek bi lüks, topluma katılmak için düşünmemek ön koşul.
boyalı kuşdan nefret eder herkes, insanlar kendi gibi olana yaradılıştan meyilli. düşüneni sevmez toplum, düşünen farklıdır, farklı yani yabancı, yabancı yani düşman. emerson düşünenin zırhıdır egoizm diyor. yoksa toplum bi böcek gibi ezer seni, annen ezer, kardeşin ezer...'' diğerlerinin elinden tutarken yükselemez insan bu nedenle yalnızlığa çekilmeli, malum düşünce kıldan köprü üzerinden ahali geçemez.
alimlerin hayatlarını oku. kaçmakla geçen bi ömür görürsün. insanlık icraat aynasına küskün. mukaddimeyi yazan ibni haldun imparatorların şerrinden kaçar meçhul bi gemi ambarında. zira sistem için düşünmemek gerekir bilhassa günümüz sistemi için. düşünen tüketmez, tüketim durursa üretim tökezler, üretim tökezlerse işsizlik başlar ve akabinde ekonomik kriz, batının değimiyle buhran. bu nedenle ekonomik sisteminden ötürü yeniyi met etmek zorundadır 21 yy. dünyası. yeniyi met geçmişi silmeyi gerektirir. geleneklere değil belki ama geleneğe düşman yetişmelidir insan, kozasını yırtmalıdır. halbuki uçmayı bilmez ama farkında olmaması kafidir. salakça yarışmalar icat edilmeli, gereksiz filmler çekilmelidir. insan vakitten tasarruf etmek için teknolojiyi geliştirmeli akabinde nasıl vakit öldüreceği üzerine kafa yormalıdır. fuzuli yarışmalar izlemeli, kendini bilgili sanmalıdır. doğaya çok önem verdiğini iddia etmeli ama doğa ile tek ilişkisi onunla götünü silmek olmalıdır.
bi çoğu için düşünmek bi lüks, topluma katılmak için düşünmemek ön koşul.
güncel Önemli Başlıklar