bugün

halkların demokratik partisi

tabanı zaten herkesçe malumdu: üçte biri laiklik karşıtı, seçim kabinine giderken okuma yazmaları olmadığı için ip kullanan, farklılıkları kaşımak dışında bir siyaseti olmayan partilerini 'türkiye gibi geri kalmış ülkede barajı geçip, geçemeyeceği tartışılan parti' olarak tanımlayan, -acaba bu hewal demokratik sosyalist partilerin ileri ülkelerdeki durumunu biliyor mu - meclisteki partiler içinde en düzeysiz, en eğitimsiz olanıydı. -bununla ilgili isteyene konda 'nın yazdığı detaylı raporu gönderebilirim.-

lakin ben üst aklını akıllı sanırdım. açıkcası mutlu bir hayal kırıklığı içindeyim. hdp'nin yapması gereken şey, çok önemli bir kısmı dindar hatta önemli bir kısmı düpedüz yobaz olan kürt halkına eşcinsel, kadın ve gayrimüslim adaylarla değil de sunni kürt adaylarla gelmesi olacaktı. yani chp'nin veya diğer cücük sol örgütlerin seçmenine değil de bizzati akp'nin tabanına oynamalıydılar. hoş, chp seçmenine de it sürüsü diyerek stratejik dehalarını da iyi yansıttılar.

dehap'ın 2002'deki oyu yüzde 7, bu oran sırf üreme etkeniyle bile yüzde 8 olmuştur bugün. hdp'nin yüzde 2'ye ihtiyacı var yani. alabilir mi alır. ama alamazsa net şekilde kendi tabanına uygun davranmayarak yaptığı hatalar sonucu bu gerçekleşir.

Bir de anladığım kadarıylA el altından 'türkiye halkını' tehdit eden elemanları var, baraj altı kalırsak duman ederiz diye. Ben sırf bu korkudan ötürü bunlara oy vermeyi düşünüyorum, çook tırsıyorum.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026