bugün

evde kendi başına ingilizce öğrenme yolları

eğer kurslara verecek paranız yok ise uygulayabileceğiniz metotlardır. efendim benim önerilerim;

öncelikle kendinize ingilizce bir kitap edinmeniz. ingilizce öğrenmek için kullanılan kitaplardan bahsetmiyorum. ortalama 70-80 sayfa civarında ingilizce bir roman edinin ve üstüne notlar ala ala okuyun. hatta isterseniz bir deftere veya bilgisayarınızda not defterine kitabın türkçe çevirisini yapabilirsiniz.

herkesin önerdiği gibi ingilizce alt yazılı film veya dizi izlemek tabiki sizin yararınıza olacaktır. bunun en büyük faydası ingilizce duymak olacaktır.

ingilizceyi kesinlikle türkçe gibi düşünmeyin. zira ingilizce türkçeden çok uzak bir dildir.

artık çoğu kimse android telefonlara sahip. telefonunuza ingilizce sözlük uygulaması yüklemek sizin yararınızadır. eğer android bir telefona sahip değil iseniz , ingilizce cep sözlüklerinden almanız ve yanınızdan ayırmamanız sizin yararınızadır. zira bir yabancı dili öğrenme aşamasındaki en önemli husus kelime öğrenmektir.

mümkün olduğunca az türkçe duymaya çalışın. sizden ileri bir seviyede ingilizce bilen veyahut sizin gibi ingilizce öğrenmeye hevesli olan arkadaşlarınız ile anlaşıp aranızda ingilizce konusun. zira yine dil öğrenirken yapılması gereken önemli hususlardan biride pratiktir.

olabildiğince ingilizce düşünmeye çalışın. yine buda başka bir pratik yoludur.

bol bol ingilizce müzik dinlemenizi ve anlamaya çalışmanızı tavsiye edebilirim. önceliği daha yavaş parçalara vermeniz sizin yararınıza olacaktır.

yine ingilizce alt yazılı oyunlar oynamanızı tavsiye edebilirim. hem bu şekilde pratiklerinizi daha eğlenceli hala getirebilirsiniz.

chat odalarında (omegle vs. gibi) vakit geçirmenizi tavsiye edebilirim. bu da yine başka bir pratik metodudur.

son olarak söyleyebileceğim bunu bir görev olarak görmeyin. bu işi elinizden geldiği kadar eğlenerek yapmaya çalışın.