bugün

vakıf üniversiteleri saçmalığı

Her üniversite için geçerli olmayan saçmalıktır. Vakıf üniversitesi olup da devlet üniversitesinden daha kaliteli eğitim veren üniversiteler de var.
Burada şahsen mantıklı bulduğum ise parası olanın öss,ygs,lys gibi sonu s ile biten bilimum gerzeklik ürünü aşamaları aşmakla uğraşmayıp direk üniversite okuma hakkını kazanmasıdır.
Ben şuan bir vakıf üniversitesinde tam burslu okuyorum. Çok da memnunum eğitiminden. Ama bu okulda parasıyla okuyup benden yüksek ortalama yapan, tam burslu okuyup benden düşük ortalama yapan insanlar var.
Şunu kabul edelim ki dünyanın her yerinde adalet parası olan için işliyor. Aksini iddia edenin amk.
Hukuk Fakültesi okuyan arkadaşlarıma derslerde haklıyı haksızı değil parası olana çalışmayı öğretiyorlar mesela. Neyse derdimiz hukuk fakültesi değil.
Vakıf üniversitesinde baba parasıyla okuyan adamın çoğunlukla amacı bilim falan değildir. Yok mühendis olayım devlet veya özel sektörde çalışayım yok. Babasının işinin başına geçecek ve tahsilsiz görünmemek için iyi kötü bir lisans diploması alacaktır.
Güzel de yapıyordur.
Ancak okumak isteyen ve devlet üniversitelerindeki hocasından rektörüne öğrencisinde hademesine virüs gibi yayılmış sikimsonik siyaset ortamı, birbirini öldürmeye kadar giden çatışma ortamı, kendileriyle aynı düşünmeyeni dışlayan çevre, olmayan parasıyla havanın kralını basan fakir ama zengin tayfa, menfaat için sana yavşayan arkadaşımsılar, kaliteli hocaların vakıf üniversitelerine kaptırılmasından dolayı eğitim kalitesininyerler bir olması gibi birçok etmenden dolayı vakıf üniversiteleri devlete bir alternatif olmuş ve her geçen gün de itibarını yükseltmektedir.

Sen vakıf üniversitesinde okuyana bok atacağına kendine bak. "ben götümü yırtıp sınav kazanayım o parasını bastırıp okusun" diyorsun da,bolume gelince ortalamayı 2.00 ın üzerinde tutmayı beceremiyorsun. Parasıyla giren adam yardırdı 3.00 ortalama yaptı belki. Kaldı ki burs oranları var. Universiteler %25-50-75-100 burs imlanları tanıyor. Adam durumuna göre imkanlarına göre biryer kazanıp okuyor.
Kaldı ki özel üniversitelerin daşşaklı bölümlerinin Full paralı olan kontenjanlarından girmek için barajı geçmek de yetmiyor. Kaliteli çoğu üniversitenin burssuz kontenjanından girmek için bile baya puan kasmak gerekiyor.
(bkz: Koç Üniversitesi)
(bkz: Bilkent Üniversitesi)
Tekrar söylüyorum, bu memlekette adalet parası olana işliyor. Hak kelimesinin eş anlamlısıdır para. Bu yüzden eleştirmeyi Siktiret. Sen kendi başarına bak. Kendin neler yaptın kendin ve insanlık için. Neler yapacaksın. Bunları düşün.
Sikimsonik bir sınavda tarih coğrafya biyoloji çözemediği için elektronik bilgisayar yazılım mühendisliği okumasın mı adam?
Kaldı ki böyle bölümleri seçen adamı çok da boş beleş görme amk. Bu bölümlerde adamın ebesi sikiliyo. Kimse fantazi olsun diye şu bölümlerdeki sıkıntıya katlanmaz diye düşünüyorum.

Ancak vakıf üniversitelerine dair eleştirmek istediğim tek konu şudur.
Türkiye'de tıp fakültesi kazanamayıp Bulgaristan gibi ülkelerde bol parayla kalitesizz bir eğitim alıp, dersleri parayla geçip aldığı diplomayla Türkiye'de doktor unvanıyla dolaşan orospu çocuklarının Allah bin belasını versin. Sırf benim oğlum-kızım doktor diye böbürlenmek için parayı bastırıp oralarda zorla okutan anne baba tanıyorum amk.

Ekleme: "Yalnızca vakıf üniversitelerinden mezun olanlar iyi bir yerlere geliyor" gibi bir algı oluşturmaya çalıştığım düşünülmüş. Böyle birşey asla doğru değil. Aksine halen işe alımlarda en kral vakıf üniversitesinden mezun olsan da itü ODTÜ Boğaziçi istanbul Üniversitesi gibi markalar tercih edilir çoğunlukla. Senin donanımından çok götüne yapıştırılmış damgana bakarlar çoğunlukla. Markacılık yerine kişinin donanımıyla ilgilenenlerin artması dileğiyle.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar