bugün

çok uluslu veya o ülkeye ait büyük şirketlerin kendilerine eleman yetiştirmek amacından başka amaç gütmediğinden aslında biraz gerçek olan durumdur.
Kapitalist dünyanın acımasız gerçekleri.
bilkent üniversitesi nden haberi olmayanların serzenişi. gidin bir araştırın önce lan sonra çemkirin.
not: bu arada baba parasıyla da okumuyorum. çatır çatır türkiye derecesi yaparak girdim oraya. bir gel gör, derslerine giri ödevlerini yap sonra tekrardan konuşalım bunları olur mu?
ceza'nın bir parçasında dediği gibi.
--spoiler--
insan paralı eğitimle ne kadar alim olabilir bilmem ama bu gidişle geri kafalı adamlar çoğalacaklar herhalde bu memlekette!
--spoiler--
öss gibi gerizekalı bir hız testinden ve üniversitede verilen eğitim ile uzaktan yakından olmayan şeylerden oluşan bir sınav üniversiteye giren adamın kalitesini ve zekayı nasıl belirliyor onu merak ediyorum.

şimdi günde 10 saat inekleyip benden hızlı bir şekilde havuz problemi çözen adam, elektrik müh okuyacak oldugu halde biyolojide sistemleri yalamış yutmuş ezberlemiş adam benden daha zeki öyle mi gençler ? hakikaten zeka kriterlerinize hayran kaldım.

kaldı ki üniversiteye giren hele ki sağlam bir üniversitede okuyan insanlar gayet iyi bilir ki üniversiteye girmek çıkmanın yanında hiçbirşeydir.

örneğin odtü de bırakın bir mühendislik bölümünü rahat rahat okumayı ortalamanzı 1.8 in üstüne geçirmek için götünüzden kan alınır.

eşşek gibi çalışırsınız. hoca gelir cuve e dd yi basar. ondan sonra ama öss diye sayıklarsınız.

aslında verilecek daha çok örnek var. şimdi burda paralı üniversite diye bıdı bıdı yapanlar bi siktirip gidip çay koyup dünnyanın en iyi üniversitelerine duke a, berkeley e, mit e baksınlar bakalım. 30 bin dolar harç parasını görsünler ondan sonra konuşsunlar.

fındık kadar dünya bilginizle burda gelip artislik yapıyorsunuz.
devlet üniversitelerinde okumuş/okuyan kişilere, vakıf üniversitelerinde okuyan öğrenciler haliyle çok avantajlı görünecektir. bence bunun yadırganacak bir tarafı yok. ancak kalkıp vakıf üniversitelerindeki öğrencilere gerizekalı muamelesi yapmak saçmalamanın daniskası. anlaşılması gereken nokta aslında şu: vakıf üniversitelerinde okuyanlar diğerlerinin aksine öss bunalımını asgaride yaşıyor, açıkta kalma sıkıntısı taşımıyor hazırlık sürecinde. ama onlar da devlet üniversitelerindeki akranları gibi çatır çatır çalışarak mezun oluyor. hele ki tıp, mühendislik gibi bölümlerden mezunsa.

not: devlet üniversitesi mezunuyum.
tüm vakıf üniversitelerinin birbiriyle karıştırılmaması gereken olaydır. x vakıf üniversitesi öyle diye y vakıf üniversitesi para babası değildir. e peki burslu okuyanlar? onlar babası parası olduğunu hiç sanmıyorum. ilk önce bu eğitim sistemi düzelsin. öyle bir duruma geldik ki artık test kitapları önümüze yemek olarak konuluyor. bu sınavın önemi büyütüldükçe insanlar bu stresten kaçıyor vakıf üniversitelerine yöneliyor. ne var ki sonuçta ülkemizin güzel insanları öyle böyle okuyorlar. önemli olan okumak. hangi üniversite olursa olsun. önemli olan tek şey okuyan kişinin yapacağı şeylerdir.

edit: ygs-lys iq testi değildir.
Maalesef ama maalesef koskoca üniversite eğitimini 3 saatlik sınavla elde edilmiş bir sonuçla talihsizce karşılaştırmadır. Genelleme bütün vakıf üniversiteleri için doğru değildir. Kusura bakmayın ama o beğenmediğiniz vakıf üniversitelerinde birçok devlet okulundan daha iyi eğitim verilmektedir. Beğenmediğiniz baba parasıyla okuyan öğrenciler burslulardan daha yüksek not ortalamaları ile mezun olmaktadırlar. O beğenmediğiniz altına araba çekilen veletler iş dünyasında üniversiteye kendinden daha yüksek puanla giren adamla rahatça rekabet edebilmektedir. O beğenmediğiniz vakıf üniversiteleri mezunları işverenler tarafından iş ilanlarında "Boğaziçi, Bilkent, Koç, Sabancı" mezunları başta olmak üzere diye kriter verilerek seçilmektedirler.
3 katlı apartmandan bozma üniversitede okuyorsunuz utanmadan bir de bio'nuza yazıyorsunuz...
Her üniversite için geçerli olmayan saçmalıktır. Vakıf üniversitesi olup da devlet üniversitesinden daha kaliteli eğitim veren üniversiteler de var.
Burada şahsen mantıklı bulduğum ise parası olanın öss,ygs,lys gibi sonu s ile biten bilimum gerzeklik ürünü aşamaları aşmakla uğraşmayıp direk üniversite okuma hakkını kazanmasıdır.
Ben şuan bir vakıf üniversitesinde tam burslu okuyorum. Çok da memnunum eğitiminden. Ama bu okulda parasıyla okuyup benden yüksek ortalama yapan, tam burslu okuyup benden düşük ortalama yapan insanlar var.
Şunu kabul edelim ki dünyanın her yerinde adalet parası olan için işliyor. Aksini iddia edenin amk.
Hukuk Fakültesi okuyan arkadaşlarıma derslerde haklıyı haksızı değil parası olana çalışmayı öğretiyorlar mesela. Neyse derdimiz hukuk fakültesi değil.
Vakıf üniversitesinde baba parasıyla okuyan adamın çoğunlukla amacı bilim falan değildir. Yok mühendis olayım devlet veya özel sektörde çalışayım yok. Babasının işinin başına geçecek ve tahsilsiz görünmemek için iyi kötü bir lisans diploması alacaktır.
Güzel de yapıyordur.
Ancak okumak isteyen ve devlet üniversitelerindeki hocasından rektörüne öğrencisinde hademesine virüs gibi yayılmış sikimsonik siyaset ortamı, birbirini öldürmeye kadar giden çatışma ortamı, kendileriyle aynı düşünmeyeni dışlayan çevre, olmayan parasıyla havanın kralını basan fakir ama zengin tayfa, menfaat için sana yavşayan arkadaşımsılar, kaliteli hocaların vakıf üniversitelerine kaptırılmasından dolayı eğitim kalitesininyerler bir olması gibi birçok etmenden dolayı vakıf üniversiteleri devlete bir alternatif olmuş ve her geçen gün de itibarını yükseltmektedir.

Sen vakıf üniversitesinde okuyana bok atacağına kendine bak. "ben götümü yırtıp sınav kazanayım o parasını bastırıp okusun" diyorsun da,bolume gelince ortalamayı 2.00 ın üzerinde tutmayı beceremiyorsun. Parasıyla giren adam yardırdı 3.00 ortalama yaptı belki. Kaldı ki burs oranları var. Universiteler %25-50-75-100 burs imlanları tanıyor. Adam durumuna göre imkanlarına göre biryer kazanıp okuyor.
Kaldı ki özel üniversitelerin daşşaklı bölümlerinin Full paralı olan kontenjanlarından girmek için barajı geçmek de yetmiyor. Kaliteli çoğu üniversitenin burssuz kontenjanından girmek için bile baya puan kasmak gerekiyor.
(bkz: Koç Üniversitesi)
(bkz: Bilkent Üniversitesi)
Tekrar söylüyorum, bu memlekette adalet parası olana işliyor. Hak kelimesinin eş anlamlısıdır para. Bu yüzden eleştirmeyi Siktiret. Sen kendi başarına bak. Kendin neler yaptın kendin ve insanlık için. Neler yapacaksın. Bunları düşün.
Sikimsonik bir sınavda tarih coğrafya biyoloji çözemediği için elektronik bilgisayar yazılım mühendisliği okumasın mı adam?
Kaldı ki böyle bölümleri seçen adamı çok da boş beleş görme amk. Bu bölümlerde adamın ebesi sikiliyo. Kimse fantazi olsun diye şu bölümlerdeki sıkıntıya katlanmaz diye düşünüyorum.

Ancak vakıf üniversitelerine dair eleştirmek istediğim tek konu şudur.
Türkiye'de tıp fakültesi kazanamayıp Bulgaristan gibi ülkelerde bol parayla kalitesizz bir eğitim alıp, dersleri parayla geçip aldığı diplomayla Türkiye'de doktor unvanıyla dolaşan orospu çocuklarının Allah bin belasını versin. Sırf benim oğlum-kızım doktor diye böbürlenmek için parayı bastırıp oralarda zorla okutan anne baba tanıyorum amk.

Ekleme: "Yalnızca vakıf üniversitelerinden mezun olanlar iyi bir yerlere geliyor" gibi bir algı oluşturmaya çalıştığım düşünülmüş. Böyle birşey asla doğru değil. Aksine halen işe alımlarda en kral vakıf üniversitesinden mezun olsan da itü ODTÜ Boğaziçi istanbul Üniversitesi gibi markalar tercih edilir çoğunlukla. Senin donanımından çok götüne yapıştırılmış damgana bakarlar çoğunlukla. Markacılık yerine kişinin donanımıyla ilgilenenlerin artması dileğiyle.