evrimi kabul etmeyenlerin inandıkları şeyler

evrimi kabul edenlerden daha mantıklıdır.
1- 14,5 milyar yıl önce ortada hiç bir şey yokken bir enerji patlaması oldu ve evren genişlemeye başladı.
2- bu zaman içinde çarpışmalar oldu patlamalar oldu ve 4,5 milyar yıl önce gezegenimiz güneşten koptu sonra bir meteor çarptı ve uydumuz ay gezegenimizden ayrıldı. bu sırada her ikisi hızla döne döne soğumaya başladı.
3- bir kaç milyar yıl önce gezegende önce su meydana geldi (?) ardından amino asitler meydana geldi lakin bir problem vardı. bu meretler aşırı sıcak ortamda da aşırı ıslak ortamda da parçalanır. nasıl bir araya gelip proteinleri oluşturdular. (şimdi de uzaydan göktaşı ile geldi iddiasındalar.)
4-neyse ilk canlılar oluştu bunlar nedense bir araya gelip canlıları oluşturdu hem de tür tür çeşit çeşit. ardından suda başlayan hayat karaya geçmeye başladı. lakin suda yaşayan bir hayvanda neden ve nasıl akciğer oluştu? takdir edersiniz ki suda çözülmüş oksijen vardır ve bunun solunumu için solungaç'a ihtiyaç vardır.
neyse kahramanımız sudaki rekabetten kaçıp karaya çıktı. bu yüzlerce milyon yıl için çeşitlileşti ve milyonlarca çeşit kara canlısı meydana geldi.
5- lakin bu canlılardan bir bölümü karadan denize kaçtı (?) ve bugünkü deniz memelilerini meydana getirdiler. (balina ve yunus türleri)

evet çok mantıklı.