evrimi kabul etmeyenlerin inandıkları şeyler

evrim teorisinin eksiklerinin olması, açıklanamayan yerlerin henüz doldurulmamış olması yüzünden evrim teorisini kabul etmiyorum. fakat evrim teorisi içinde tutarlı olan, sistematiği iyi kavrandığında akla mantıklı gelen, genel geçer bir bilimsellik barındırır. bu bilimselliği tartışmak, bilimsel verilerle olması gerekirken bizim halkımızın en çok yaptığı gibi " ehehe insan maymundan gelmiş ehehe, şıp diye maymun olmuş" diye kestirip atmak bana çok saçma geliyor.

evrim teorisi hala ilk hücrenin ya da ilk atanın nasıl oluştuğunu da kesin bir dille söylenememektedir. buna karşın elde olan veriler, evrim teorisini güçlü kılmaya yeterlidir. teoriyi bilmeden sıçıp, sıvamak olayı tamamen kur'an ayetleriyle açıklamaya kalkmak da gereksiz bir harekettir. evrim teorisinin amacı islam dinini veya diğer semavi dinleri çürütmek değildir. bu yüzden yaradılışçı dine inanan bir güruhu bilimden soğutabilir. yıllarca belli bir kesmin yaptığı gibi evrim teorisi dinsizleri, satanistleri, ateistleri savunuyor diye bilime sıcak bakmayan ancak onun nimetlerine sıkı sıkı sarılan bir kesim var.

eğer gerçeği arıyorsanız arayacaksınız arkadaş. sağa sola saldırmadan yoluna bakacaksınız. araştıracaksınız ama inançlara saygı göstereceksiniz.

bilim iyi bir şeydir. doğru sistemle aradığınızda sizi gerçeğe götürür.

evrim teorisi hakkında hiçbir şey bilmeden bu teoriyi kabul edenlere saldıranları ve evrim teorisi ile birkaç bir şey bildiğini sanıp inanmayanları daha doğrusu kabul etmeyenleri küçümseyen, onları aşağılayan insanları kınıyorum.

edit: cümle