bugün

deep web

Bilerek abartılan yerdir.Son yıllarda "Deep Web'in" artık "Deep" kalmayışı birazda programlıdır.Dünya ülkeleri artık illegal ekonomilerin gücünün farkındadır.Tüm bu illegal para akışı (uyuşturucu ticareti,organ ticareti,silah ve patlayıcı ticareti vd.) ve pedofili,nekrofili tıpkı legal olan para akışı ve porno sektörü gibi globalleşmiştir.
Burda devletler ve idareler açısından deep web'in dezavantajı kadar avantajlarınıda görmek neden bu kadar birden bire ergenlerin eline düştüğünü açıklayan sebeplerden birtanesidir.
Global bir ortamda milyarlarca haneye kadar ulaşan internet üzerinden( hemde 0 adı verilen katmandan) bile bir pedofili içeriğini takip etmek zordur veya gayet güzel saklanmış bir uyuşturucu siparişi verilen web sitesi gayette tıkırında gidebilir.
Peki ya bu suç meraklıları ve sapıklara takip edilemedikleri izlenimi verirseniz? Demem odur ki webin alt katmanları ilginç içerikler barındırdığı kadar tuzaklarla da doludur.

TOR browser üzerinden ulaşan dostlar pekala kendilerini tespit edilemez zannetselerde TOR firefox mimarisi üzerindeyken firefox'un sahip olduğu her açığa ve sonradan tetiklenebilir kod bloklarına sahiptir. Nitekim USA amca bu yolla saldırılar düzenleyerek bazı pedofili manyaklarının (hakettikleri gibi) canlarını acıtmış ve sapıkları yakalamıştır.(Bir el kaide opearsyonu da bu şekilde yapılmıştır.)

Bunların yanı sıra birde haberleşme ağı olarak kullanılan bir durum söz konusudur.Evet çeşitli hack grupları,aktivistler bu alanda barınmaya çalışır.Daha sade bir trafik vardır.Buradaki bir web sitesi internetten "tık" çekmek amacında olmadığından sadece kullanıcılara farklı yollardan iletilmiş giriş bilgileri ile üyelerini kabul eder.Hacktivistlerin de acil toplanma noktası bu katmanlardadır.
(anonymous turk acil toplanma merkezi ulaşılabilir haldedir ve internete sansür durumlarında yapılabilecekleri içeren bir web sitesidir. )

Bazı web siteleri ise bu tür işlere meraklı kişilerin bilgilerini çalmak için bu katmanı kullanır.Mesela yeni nesil ergenlerin her üçgen gördükleri yerde "aha kanka illuminati la bu" dedikleri dönemde onları çekmek çokta zor değildir. Bir kaç kanlı fotoğraf,bir kaç korku filminden görüntü üçgen ve göz işte bu illuminatiyi çökerttim (bkz: hacker okan)

Elbette bazı siteler gerçekten ilginçtir. Yararlı bilgiler,insanı şüpheye düşüren belgeler dağıtır.sık sık adresler değişir.

Acemi kullanıcıların, yabancı dili pek te iyi olmayanların, aradığı şeyi bilmeyen gezelimde iki dakika gizem olsun diyenlerin ve ne olursa olsun küçük yaştaki çoçukların,ergenlerin uzak durması gereken bir alandır.