bugün

var mısın yok musun

az önce bir gencin 250.000 ytl kaybettiği yarışma.
durumu oldukça iyiymiş delikanlının, yani acun öyle söyledi ben onun yalancısıyım.
neyse biliyorsunuz bunlar kutuları açtırıyorlar kutulardan ne kadar küçük çıkarsa o kadar çok seviniyorlar. amaç en buyuk kutuyu en sona bırakmak sanırım.

neyse sadede gelirsek. eleman teker teker açtırıyor kutuları. ortam gergin. hatta kutu sahibinin kutuyu açmaktan tırsmasından mıdır nedir kutuları toplu halde açıyorlar. elemanın eli annesinin boynuna dolanmış elini tutuyor. neyse efendim bir kutu söyledi. açtılar 250.000 çıktı. herkeste bir üzüntü bir üzüntü. elemanı görsen kahroluyor sanırsın. annesinin eli diğer eliyle tuttuğu oğlunun elini okşuyor teselli vermek için. bizim andaval da kahroluyor. be andaval nedir ulan kaybettiğin? asla senin olmamış, zerre kadar emeğin olmayan bir para.

ama bak annenin eli elinde. annenin boynuna sarılabiliyorsun, elini tutabiliyorsun hem sen değil 250.000 bedava parayı kaybetmek oradan 500.000 borçlanıp da çıkacak olsan bile seni teselli edecek, elini okşayacak bir annen var. ve o sahneyi yaşayabilmek için değil bedava para her kuruşuna terini katıp kazandığı milyonlardan vazgeçecek ne kadar insan var. sen hala bedavadan gelecek 250.000 derdindesin.