bugün
- sivilce için deneyimli yazar tavsiyeleri53
- iltica16
- dualarımız bu akşam beşiktaş ile2
- osimhensiz galatasaray3
- 19 eylül 2026 trabzonspor galatasaray maçı30
- rafael leao4
- enerji bakanı alparslan bayraktar portresi3
- barça bu galatasaray'a kaç atar2
- 0 0 711
- salah ne koydu ama2
- kuçukuçuokanınçükü2
- claudian clouds33
- ilkay ve goollllll ts 4 gs 52
- yüz milyonluk ülke on milyona karşı2
- anne4
- muhammed salah'ın galatasaray'a döşediği boru3
- insan ne ister6
- kadınlar8
- sözlük kızlarının kekleri24
- önyargı3
- 11 ekim 2026 galatasaray kasımpaşa maçı2
- kuran3
- galatahahahahahaha4
- doktor2
- yaşanmamışların yası6
- buzdolabının kapağını açıp boş boş bakmak5
- cok da abartmaya gerek uok6
- arkadaşlar ben olmasam ne yaparsınız7
- yazarların akşam yemekleri6
- anın görüntüsü25
- mazotun yarım litresi 50 tl28
- islamda namaz yoktur30
- meriç dükalığı8
- ak partililerin apoya villa yaptırması36
- gocu'nun tınlamıyorım deyip yan hesaba geçmesi7
- fusya semsiyeli yabanci22
- en iyi vampir filmi4
- dantelli sütyen takan erkek12
- fusya semsiyeli yabanci'nın gerçek kimliği6
- sevdiğiniz yazarlar8
- ölümden korkuyor musunuz17
- kürdistan10
- true'nun engelli olması6
- okan buruk8
- cumartesi gecesi sıkıcılığı4
- gece sokak kedileri tarafından saldırılmak4
- sarapci koala hatayi33
- sevgilisi yüzünden engelli kardeşini öldüren kız7
- allah11
- sözlük yazarlarının gerçek adları40
'gereksiz yere pahalı olan' denilecek bilgisayardır. şahsen masaüstü bilgisayarları severdim (hala öyle), dizüstü bilgisayarlar piyasaya çıkalı beri hiç ilgimi çekmemişlerdi. çabuk bozuluyorlardı, ekranları küçük, bataryası zayıf vs vs. üniversiteye başladığımla birlikte dizüstü bilgisayar gerekti. düşündüm taşındım, ve öğrencinin istediği; ince olmalıydı, kilosu hafif olmalı, şarjı bir kaç saat gitmeli çünkü okulda bazen piriz bulamıyorsun, sağlam olmalı (bir düşürmede bozulmamalı) ve uzun ömürlü olmalı (öğrenci olarak her yıl yeni laptop alamazsın). Yani gereken şey ultrabook'tu, saydığım bütün özellikleri bu ultrabook'lar taşır. çeşitli markalardan var. gittim baktım, hemen hemen hepsi apple macbook'tan ya daha pahalıydı, ya aynı fiyatti, ya da bir iki yüz euro daha ucuzdu. Tek avantaj hafızaları daha yüksekti.
Yalnız unuttuğum bir şey vardı; macbook'u iki yıl kullansan dahi, iki yıl sonra iki üç yüz euro daha ucuza neredeyse aynı fiyata ikinci el satabilirsin. değeri düşmüyor aletin, binevi altın alıyorsun. hemen hemen aynı fiyata bir windows'lu ultrabook aldığında, aynı gün değeri fiyat olarak yarı yarıya düşüyor. iki yıl kullandıktan sona ancak iki yüz euroya satarsın. Bir de retina ekranın güzelliği, windows'dan kurtulmak, macbook'un iphone ile olan yakın ilişkisi (telefonunda arandığında macbook açık olursa macbook'tan cevaplayabiliyorsun mesela), aletin kendi kalitesi, OS x'in rahatı, aletin dizayn güzelliği, klavyenin çok iyi olması ve aleti aldığında aslında bedavaya aldığını (geri satacağını var sayarsak); daha sayayım mi?
Ultrabook tarzı dizüstü bilgisayar aradığında, yani fiyatı zaten yüksek olan bilgisayarlara baktığında; Macbook Retina 13'inch 256 GB hafıza ve 8 GB ram hafızası olanı en uygunudur piyasada. iyiliğiniz için söylüyorum.
Yalnız unuttuğum bir şey vardı; macbook'u iki yıl kullansan dahi, iki yıl sonra iki üç yüz euro daha ucuza neredeyse aynı fiyata ikinci el satabilirsin. değeri düşmüyor aletin, binevi altın alıyorsun. hemen hemen aynı fiyata bir windows'lu ultrabook aldığında, aynı gün değeri fiyat olarak yarı yarıya düşüyor. iki yıl kullandıktan sona ancak iki yüz euroya satarsın. Bir de retina ekranın güzelliği, windows'dan kurtulmak, macbook'un iphone ile olan yakın ilişkisi (telefonunda arandığında macbook açık olursa macbook'tan cevaplayabiliyorsun mesela), aletin kendi kalitesi, OS x'in rahatı, aletin dizayn güzelliği, klavyenin çok iyi olması ve aleti aldığında aslında bedavaya aldığını (geri satacağını var sayarsak); daha sayayım mi?
Ultrabook tarzı dizüstü bilgisayar aradığında, yani fiyatı zaten yüksek olan bilgisayarlara baktığında; Macbook Retina 13'inch 256 GB hafıza ve 8 GB ram hafızası olanı en uygunudur piyasada. iyiliğiniz için söylüyorum.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar