bugün

htkp

tkp'nin "biz de artık devrimci olacağız" deyü ayaklanan genç kadrosu.

kobane hususundaki değerlendirmeleri ile kürt hareketine meyletmesi korkutmuştur. zira "biji serok obamacıları" bağırlarına basmadıkları kaldı, bu hususta sağlam bir eleştiri dillendiremediler.

tkp'nin diğer çakma sol örgütlerden(ödp de kısmen buna dahil) farkı; emperyalizm gerçeğini doğru okuyabilmesi ve yurtsever çizgide bir mücadele vermesiydi. htkp elbette bunlardan tamamıyla sıyrıldı demiyorum lakin; biraz molotof solculuğu zihniyetine meyil var gibi duruyorlar.

emperyalizmi doğru okumak; baban da olsa emperyalizmle barışık olanlara sırt çevirmek ve gerekirse göğüs göğüse çarpışmak gerekir. Umarım htkp gibi bünyesinde çok önemli sosyalistleri barındıran oluşum bu gerçeği ıskalamaz.

yolları açık, aydınlanmacı ve yurtsever olsun.

ek: ha bu arada birleşik haziran şeysi diye bir şey kurmuşlar ödp ile. sanırım ödp'nin o meşhur "eleştirel dayanışma" teranesine kapılmışlar. alper abilerine bir sorsunlar bakalım sekülerizm, laiklik, siyasal islam, başörtüsü hususlarında ne düşünüyormuş. Zira bildiğimiz kadarıyla htkp çizgisi radikal laisizm içerir.
güncel Önemli Başlıklar