bugün

ak mantığı

Erdoğan, “Cumhurbaşkanı ihaneti vataniye içerisinde olursa suçludur; peki, yargıç ihaneti vataniye içinde olursa necidir? iki yıl geçiyor, böyle bir kararı veriyorsunuz. Bu vatanperverlik midir, milliyetperverlik midir? Bunu konuşmak zorundayız. Böyle sürdüğü zaman, biz ülkemizi ayağa kaldıramayız.”

demiş peki bunu ne için dedi? sıradaki cümlede gizli!

"Galataport benzeri birçok projenin benzeri şekilde engellendiğini" kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan...
http://haber.stargazete.c...lar-ariyorum/haber-971249

***

peki nedir bu galataport ihalesi?
önce israil'li ofer'e peşkeş çekilmek istenen
olmayınca penguen medyasından hatırladığımız doğuş'a peşkeş çekilen proje!

mahkeme ne için bekletiyor projeyi?

--- alıntı ---
TMMOB istanbul Mimarlar Odası ve TMMOB istanbul Şehir Plancıları Odası iki ana eksen üzerinden itirazlarını sürdürüyor. Bunlardan ilkine göre, 2013’te Beyoğlu’nun koruma amaçlı imar planı bütüncül olmadığı ve Galataport gibi mega projeleri içermediği için iptal edildi. iki oda da bu karara dayanarak bölgenin plansız olduğu savunuyor.

Ayrıca, itiraz eden kurumlara göre kıyılar Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda yer alan hükümle herkesin eşit ve özgür olarak ortaklaşa yararlanmasına açık alanlar olarak tanımlanmış durumda. Anayasa’nın 43. Maddesi “Deniz, göl ve akarsu kıyılarıyla, deniz ve göllerin kıyılarını çevreleyen sahil şeritlerinden yararlanmada öncelik kamu yararının” gözetilmesini öngörüyor. Proje kapsamında ise kamuya açık olması gerek alan, özel kullanıma açılarak yapılaşmaya maruz kalıyor.

ikinci itiraz noktasını, bölgenin insan ve yaşam odaklı değil, sermaye odaklı dönüştüğüne dair iddialar oluşturuyor. Galataport projesinin, insan-deniz ilişkisini koparacağından korkuluyor ve sahil şeridinin soylulaştırılmasına ve sosyal dokunun rant uğruna bozulacağına işaret ediliyor. Ayrıca bölgedeki küçük esnafın da, artan kiralar karşısında bölgeyi terk etmekten başka seçeneği kalmayacağı vurgulanıyor.
--- alıntı ---
http://t24.com.tr/haber/1...ataportun-hikayesi,278055

***
bu projeyle ilgili daha önce ak'lar tarafından söylenen yalanlar ne? (ki aynılarını şimdi de söylüyorlar!)
buyrun burada!
http://www.galataport.org/

***

hal böyleyken ak patron / yandaş işadamı daha fazla kar etsin diye havuzculuğu ile ünlü cumhurbaşkanı tetikçilikik yapıyor!
iş takipçiliği yapıyor!
mahkeme üzerine baskı kuruyor!
ve yargıçları tehdit ediyor!
oh ne ala memleket!