bugün

orta öğretime türban serbestliği

Şimdi kardeşlerim o iş şöyle oluyor;

Bir işin günah olması için o işi yapan kimsenin bazı şartları taşıması gerekir. Kişinin mükellefiyet altına girmesi ve dinî hükümlerden sorumlu tutulabilmesi için,

a. Müslüman,

b. akıllı,

c. Bâliğ olması şarttır.

gelelim mevzuya.. Bahsi geçen konuda ortaöğretime türban serbestliği adı altında 5. sınıftan ve üzeri kız çocuklarına türban serbestliği getirilmiştir. adı üzerinde serbestliktir yani isteyen takar isteyen takmaz.

Haa siz şimdi diyeceksiniz ki 5. sınıf ve üzeri kız çocukları ne anlar bu işten?

Erkek çocuğu buluğa erdiğini, ihtilam denilen rüyada iken cinsî boşalma ile; kız çocuğu ise aybaşı veya âdet denilen halin ortaya çıkmasıyla yani, rahimden kan gelmesiyle erginlik devresine girmiş olurlar. insanın bu devreden sonra namaz, oruç ve hac gibi ibadetleri yerine getirmesi farzdır.

başı açık çocukların bu dönemde günahları ve o günahlardan sorumlu kişiler, onun velayetini üzerinde tutan anne ve babaya aittir. bunun içinde türban, başörtüsü artık nasıl nitelendirirseniz o da vardır..

Müslümanların kutsal kitabı olan kuran-ı kerimde de konu hakkında şöyle der;

"Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve mü'minlerin hanımlarına söyle, evlerinden çıktıklarında dış örtülerini üzerlerine alsınlar..."1

haa eğer siz şunu diyorsanız ''kardeşim biz dinsisiz, bizim dinimiz yok, ateist bir yapıya sahibiz. bizim topraklarımızın üzerinde din mefhumu yoktur. kuranla ilgili, kuranın emir ve hitablarına muhattab değiliz, biz bu muhattabları kabullenmiyoruz, biz size allahın vermiş oldugu emir ve talimatlar dogrultusunda yaşamanızıda istemiyoruz, biz müslümanlıgı ve islami kimligi tanımıyoruz, reddediyoruz'' diyorsanız elbette bu konuya muhalefet olmanız kadar doğal bi'şey olamaz.