bugün

turkiye de cinsellik

bir tabudur. ama yıkılmak üzere olan bir tabudur. bu noktada önemli olan bu tabunun bir anda yıkılıp etrafa cinsel açlıktan kıvranan gençleri salmaktansa, yavaş yavaş üzerini açıp ülkeyi bu duruma alıştırmaktır. eğer gerekli alt yapı hazırlanmadan, aaa bakin avrupa ulkesiyiz hadi seviselim tarzında bir ortam doğarsa vay ülkemin haline. insanoğlunun zayıf olduğu bir konu olan cinselliği bir anda sunmak, köşe başlarında, metroda, bankta, kaldırımda uygunsuz halde olan pekçok kişiyi görecek olduğumuza işaret olur. bu durum kimilerince çağdaşlaşmanın kaçınılmaz bir basamağı olarak tanımlansada, öyle olamayacağı açıktır. zira eğer öyle olsaydı mart ayındaki kediler gelmiş geçmiş en çağdaş varlıklar olurlardı. dolayısıyla bu kaçınılmaz son türkiye şartlarına uyarlanmalı diye düşünüyorum.

günümüzde türkiye'de cinselliğin baskı altında olduğunu söylemek zordur. her izlenen magazin programında erotik filmlere taş çıkaran görüntülere rastlamak artık kimseyi şaşırtmıyor. bu şekilde kendisine empoze edilen her abes duruma bir müddet sonra tepkisizlikle karşılık verip, benimseyen halkımız, cinselliği serbest bırakmak adına oluşacak gayr-ı ahlaki durumu da bir zaman sonra yadırgamayacaktır. bu nedenle asıl amaç bu durumun hiç doğmamasını sağlamaktır.

çok eskiye gitmeden daha bundan 10 yıl öncesinde aynı evde nikahsız yaşayan çiftlere komşular tarafından kötü gözle bakılırken artık her mahallede böyle çiftler bulunmaktadır. değerini yitiren örf ve adetler toplumu yıkıma götürür. çok özenilen avrupa ülkelerindeki düşük doğum oranları incelenirse altından çıkacak sonuç şaşırtıcı olacaktır. gelişmiş olarak görülen pekçok ülkede evli çiftlerin birbirlerine karşı güven duygusu çok zayıf olduğundan çocuk yapıp evliliği kuvvetlendirmek yerine iki kişinin ayrı dunyalarda yaşayıp akşam aynı evde buluşması söz konusudur. buna yakın bir durum artık türkiye'ye de sirayet etmek üzeredir. ülkemizdeki gelişmiş olarak gösterilen bölgelerde doğum oranları düşmüştür. bununla birlikte az gelişmiş olarak adlandırılan bölgelerde tam tersi bir durum söz konusudur.

kısacası türkiye'de cinsellik henüz patlamamış bir bombadır. imha edilmesi ise söz konusu olamaz. yapılacak tek şey kontrollü patlatma etrafa zarar vermesini engellemek olacaktır.