bugün

medeniyeti kadın kıyafetlerinde arayan zihniyet

militanca siyasi görüşleri olan ve rövanşist duygularla hareket eden; ahlak deyince aklına sadece kadın bedeni, medeniyet deyince de kadın kıyafetlerinden başka bir obje gelmeyen ve de toplumun her kademesinden bolca bulunan cahil cühela zihniyeti.

mini etek şort askılı giyen kadınlar:

bu kıyafetleri giyen kadınlar, sırf bunları giyiyorlar diye medeni mi oluyorlar mesela şimdi? bu kadar basit midir bir insanı "medeni-gerici" olarak değerlendirmek, böyle sıfatlar yakıştırmak?

bir kadın, sırf bunları giyiyor diye medeni olamayacağı gibi, sadece bu giydiklerinden dolayı da ahlaksız olarak yaftalanamaz.bu kıyafetlerle sokaklarda fink atan ama beş para etmeyen fikirleri olan zır cahiller, sırf bunları giyiyorlar diye eğer medeni oluyorlarsa, kimse kusura bakmasın ama bunu savunanlara götümle bile gülemem.

türbanlı kadınlar başörtülü anneler:

çok önemli bir kesim tarafından, sırf türbanları-başörtüleri nedeniyle "gerici, yobaz, çağdışı kalmış tipler" olarak yaftalanıyorlar.

üniversitelerde türban yasağı kalkmadan evvel, sınıfına türbanını çıkararak girmek zorunda olan kızlar, ders sırasında medeniler de, dersten çıktıktan sonra taktıkları türbanları sebebiyle gerici yobaz mı oluyorlardı mesela, kıyafetten medeni olup olmadığını bir bakışta anlayabilenlere göre.

insanları fikirlerine göre, eylemlerine göre değerlendireceksiniz medeni mi değil mi diye. bir insanı sadece kıyafetlerine bakarak "medeni, gerici, yobaz" gibi sıfatlarla değerlendirenlerin medeniyetten bahsetmeleri de ayrı bir muamma.

alın size 2 örnek daha. belki daha iyi anlaşılır.

hidayet şefkatli tuksal:

enfes yorumları olan bu yazar, genel itibariyle akp politikalarını savunuyordu; ancak, rövanşist duygularla hareket edilmemesi gerektiğine dair yorumları sebebiyle işinden oldu.

şimdi, erdoğan ve şürekasının her dediğini militanca savunmayan ve çok net şekilde akp politikalarını eleştiren bu kadın medeni mi yoksa bir gerici mi?

tansel çölaşan:

karşısındakini dinleme nezaketi bile göstermeyen bu yoz yobaz ağır kemalist ve hakarete varan ifadeler kullanan militan ruhlu kadın, sırf kıyafetleri nedeniyle medeni mi oluyor çok merak ediyorum vallahi.

kılık kıyafet kanunu ile görünürde bir gecede medeni olmuşuz ama medeniyetin ne olduğunu tam olarak kavrayamadığımız için de, bir çift güzel bacak görünce "medeni" diyoruz gördüğümüz kişi için; fakat türbanlı-başörtülü gördüğümüzde ise hemen" gerici yobaz, ıyyy"

oh la la.