bugün

ders calışmak

farkettim ki ders çalışmak deyince aklımıza ilk olarak ders "çalışmamak" geliyor. neden böyle? çünkü gerçekten de bu iki kavram karşılaştırılınca en yaygın olanı ders çalışmıyor olmak. peki bu neden böyle? çünkü yapmaya zorunlu olduğumuz her iş gibi bu da ters tepiyor, kendini bizden uzaklaştırıyor.

peki ders çalışmaya zorunlu olmayanlar, bu yolu kendisi seçmiş olanlar neden çalışmıyor? işte burada cevaplarım tükeniyor sayın arkadaşlar. ne diyeceğimi bilemiyorum adeta, ağlayasım geliyor. bir insan gerçekten ders çalışmak istiyor, bunun için planlar yapıyor, programlar hazırlıyor ve hala ders çalışmıyor, çalışamıyorsa o insanda bir sorun var demektir. ben atalet diyeyim siz "aslında tembelin teki, hayattan ne istediğini çözemeyince olsa olsa çalışıp insanlığa faydalı olmaktır diyen kendini bilmezin birisin" deyin.

deyin efendim, hiç gocunmam. benim "voheley ders çalışmam lazım annea beni sabah 9 da uyandır, bak hep söylüyorum uyandırmıyorsun yeter artık!! çalışmalıyım dostum anlıyo musun!" diye annemle kavga eden bir kardeşim var. *
ve biliyor musun dostum, o çocuk şu anda arkamdaki masada ders çalışıyor. *