bugün

süleyman şah üniversitesi

eğitimi için hiç tereddüt etmeden, düşünmeden gidilecek bir üniversite ama eğer öğrencilerini, arkadaş ortamını soracaksanız koşarak kaçmanızı ve yakınından dahi geçmemenizi tavsiye edeceğim üniversite.

buranın öğrencileri okula her gün podyuma çıkar gibi gelirler. havalarından geçilmez. kelimeleri, dertlerini veya samimiyetlerini daha iyi aktarabilmek için değil tamamen karizmatik olabilmek için seçerler ve onun için kullanırlar. kurdukları cümleler, el kol hareketleri ve mimikler önceden hazırlanmış yada bir başkasından satın alınmış gibidir. özgünlük yoktur.

öğrencilerin kültür ve anlayış seviyeleri yerlerde sürünmektedir. can bonomo gelmiş okula, konserin ortasında kezbanın biri çıkıp bağırmış ve " sen illüminati değil misin ne işin var bizim okulda ? " gibisinden şeyler söylemiş...

vesselam bilgi, birikim ve kariyer açısından tatmin olacağınız ama kültürel çeşitlilik açısından ise aç kalacağınız ve tatmin olamayacağınız bir üniversite. bakmayın sitesinde yabancı uyruklu öğrencilerin fotoğraflarının olduğuna falan. evet varlar ama bu fikri açıdan kozmopolit bir ortamın oluşmasını sağlamıyor maalesef. hepsi aynı dünya görüşünün, tek tip insan yetiştirme mekanizmasının ürünleri.