bugün

islam da dört kadın ile evlenme olayı

kadının onur ve saygınlığı bakımından küçük düşürücü bir uygulamadır. tek eşli evliklerdeki karşılıklı sevgi ve şefkatin yerini, çok eşli evliliklerde nefret, kıskançlık, kin ve intikam duyguları alır. bu olumsuz duygulara bürünen kadınlar da hanımlık vasfından uzaklaşarak huzursuzluk ve kavga çıkarır.
tabii olan, tabiatın öngördüğü, bir erkeğin sadece bir kadın ile evli olması ve dengenin bozulmamasıdır. Birden fazla kadınla evlenilmesine olanak verilmesi, cinsel arzuların tatminine dönük bir uğraşa yönelir ki ailenin bütünlüğü önünde büyük bir engeldir.

islam'ın getirdiği yardımlaşma ve dayanışma rüzgarından nasibini almak ile çöl arabı abazanlığını eşdeğer tutan zihniyetin, aynı anda birden çok kadın ile evlilik uygulamasına övgüler düzmesi de elbet şaşılacak bir durum değildir.

kendini müslüman olarak ifade eden birinin ilk bilmesi gereken, kuran'daki ayetlerin sonsuza dek geçerli olduğudur. kuran'ın evrensel olduğu iddiasından vazgeçen ve içindeki ayetlerin bazılarının sadece bir döneme ait olduğunu söyleyen birinin, islamiyetten ve onun değerler sisteminden haberi yok demektir. bu yüzden: "islam da dort kadin ile evlenme olayi, o devir için geçerliydi" demek, kuran'ın hükmü aleyhinde görüş bildirmektir ki islamiyete göre çok büyük bir günahtır bu, ki inançlı bir bünyeye hiç yakışmaz. islam'ın getirdiği yardımlaşma ve dayanışma rüzgarından nasibini almamak, tam olarak işte budur.