bugün

evrim teorisine inanan zihniyet

evrim teorisini "insan maymundan geliyor" cümlesine indirgeyen, araştırmadan okumadan konuşan kişiyi şaşırtan zihniyettir.

"evrim" bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir.

Bitkiler dahil evrim geçirmemiş hiçbir canlı türü yoktur. Zaten insanın maymundan gelmesi imkansızdır. Ne yönde gelişeceğimiz genlerimizde kodludur. ancak canlı türünün tamamen başka bir türe dönüşmesi deli saçmasıdır.

insan dahil çoğu canlı hala evrimini tamamlamamıştır. Evrimini tamamlamış bildiğim tek canlı hamamböceğidir. radyasyona tamamen bağışıktır, kafası kopsa bile açlıktan ölene kadar yaşayabilir.

aslında "evrim" de böyle birşeydir.

Evrim geçirir, çevremize uyum sağlar, böylece daha sağlıklı ve dayanıklı yavrular yetiştirerek türümüzün devamını sağlarız.

hiçbir türün tamamen başka bir türden evrimleşmesi olası değildir. bir tür, şekil ve işleyişini değiştirerek, geliştirerek binlerce yıl boyunca çevreye uyum gösterebilir. Ama başka bir türe dönüşemez.

evrim konusunda daha detaylı bilgi edinip öyle konuşmak, ve hatta doğal seleksiyon sürecinin evrime etkisi hakkında fikir sahibi olmak için charles darwin'in the origin of species kitabından yararlanılabilir.

bir bilimsel teoriye karşı çıkan değil 400, 4 trilyon bilim adamı bile olsa, o teori'nin kanıtlanmış tarafları görmezden gelinememektedir.

aynı bilim dünyası, günümüzde fosillere dna testi yapacak kadar gelişmiş, canlıların milyonlarca yıldır içinde bulunduğu değişim sürecini kanıtlamışlardır. ***

ha bu arada bir edit: Charles Darwin evrim'i bulmamıştır. Evrim zaten hep varolan ve olacak olan kavramdır. Charles darwin'in teorisi'nin yetersiz bulunması, evrim'in gerçekliğini etkilemeyecektir. dediğim gibi, evrim kanıtlanmış bir gerçektir.

darwin "evrim var mı yok mu?" araştırması yapmamıştır. sadece bunun Nasıl işlediği konusunda çalışmış, sınıflandırmalar üzerine gitmiştir.

ortaya evrim hakkında bir teori çıkarmıştır.

yani darwin'in teorisinin %100 yanlış olduğu kanıtlansa ve bu kanıt tüm bilim çevreleri tarafından kabul edilse bile, bunun tek anlamı darwin'in evrimi yanlış ele aldığı olacaktır.

evrim'in olmadığı değil.

yalanladığımız ya da yanlış bulduğumuz tek şey, belirli bir bilim adamı'nın belirli bir teorisi olmaya mahkumdur.

Olgunun kendisi zaten gerçektir.