bugün

piyasadaki en iyi cep telefonu

birkaç gün öncesine kadar note 3 olduğunu düşündüğüm; ama türkiyeye kakalanan exynos işlemcili olanların nova3, batman vs. büyük boyutlu oyunları hiç çalıştırmadığını öğrendikten sonra hiçbir telefonun en iyi olmayacağını anladım. işin ilginç yanı bu telefonun bu oyunları fazlasıyla oynatacak güce sahip olması ama yazılımsal sorunlar nedeniyle oynatamaması...diğer android telefonların da hep bi kusuru, bi eksiği var(bilerek yapılan eksiklikler) bi defa bataryası çıkarılmayan telefonlar daha baştan liste dışıdır benim için(xperia z2, htc m8, lg g2) galaxy s5 zaten bok gibi tasarım, 2gb ram ile gelerek baştan kaybetti. bugünlerde duyurulan lg g3 ise o çözünürlüğe snapdragon 800 versiyonu işlemci ve adreno 330 gpu koyması sebebiyle sıkıntı çıkarması kesin. zaten telefonun videolarına baktığımızda kasıldığını görebiliyoruz.
Bu kadar yazdıktan sonra hepiniz iphone 5s falan yazacağımı sandınız değil mi:)sokayım öyle telefona.. kumanda gibi uzadıkça uzayan ve göt kadar pil koyulan telefona güzel demek için teknolojiden cidden anlamamak gerekiyor. tek tuşu olan cihazı da insan zekasına hakaret sayarım:)
Tavsiyem note 4' ün beklenmesidir. zaten 64 bit işlemcilerden sonra bugünkü android telefonlar çöp olacak. alırsanız pişman olursunuz.
edit:türkiyede yakında 4g ye geçilecek. sakın sadece 3g özelliği olan telefon almayın.