bugün

tipsiz olmak

kötü bir durumdur. önemli olan iç güzellik felan da değildir. insan beyni gördüğünü algılar ve gördüğü şey çirkinse onu asla kanıksamaz. şöyle ki görünen yüz simetrik değilse, estetiksel olarak bir şey ifade etmiyorsa beyin direk olarak gördüğü yüzün sahibinin de iğrenç biri olduğu düşünmeye başlar. bu bir kavrayış halidir ve kişi dünya görüşü ne olursa olsun böyle algılar dolayasıyla çirkin insan için kötü düşünür.

bilimle az biraz uğraşan septik biri olan ben hep bunun farkında oldum ve çirkinliğim sayesinde eğitimime daha fazla zaman ayırdım. kitap okudum ve mümkün olduğunca bilimsel değerleri daha fazla savundum ama duygusal olarak hep atıl kaldım. matematikte ilerledim vs. benim için çirkinliğim bazı zamanlarda büyük bir nimet oldu yani ve genlerime en azından ortanın biraz üstü zekam için teşekkür ettim.

ve çirkinliğin getirdiği aseksüel olma zorunluluğunu o gün daha iyi anladım.

günün birinde bir arkadaşım benim boktan halime acımış ve beni bir kızla tanıştırmayı amaçlamıştı. haddizatında tecrübeyle bazı şeyleri kavrayan ben eğer kız 100 derece miyop değilse böyle bir şeyin olmayacağını, beyhude yere çaba sarf ettiğini kendisine anlatmıştım ama dinlemedi beni ve ilkel planını uygulamaya geçirdi. ''ilk başta ben olacağım aranızda sonra da bir bahane bulup çekileceğim ondan sonra top sende'' dedi bir albert enistein edasıyla. güldüm tabi. arkadaşımın atılımı sonucu kız geldi ama beni gördüğü felan yok arada bu tipsiz kim der gibi bakıyor arkadaşıma. ben ise bir yandan saçmalıyor bir yandan da olur mu lan acaba diye bir takım iç hesaplaşmalar ve istişareler yapıyorum. arkadaşım da aklı sıra çok iyi adamdır komiktir felan diyor adıma mehdiyeler sıralıyor yani tipe bakma bir takım özellikleri var yine de demek istiyor. kız da yüzüme bakıp silik bir tebessümle geçiştiyor söylenenleri ve beni erkarte edip arkadaşımla kikirdiyor. içimde ki son umut kalıntıları da zelzeleyle yıkılmaya başlıyor böylece. sonra arkadaşım benim bir işim çıktı acil, siz takılın felan diyor. kızın o anki suratı sanki arkadaşım: ben gidiyorum arkadaşa oral sex yapmaya başla o boşaldıktan sonra il plakasına göre herkes sana tecavüz edecek hazır mısın? sorusunu sormuş gibi bir hal aldı. ben ise ehi ehi tavırlarındayım neyse arkadaş gitti kız soğuk, umursamaz ve aşağılayıcı davranışlar gösteremeye başladı bende aynı tavırları sergilemeye ve felsefi konulara girmeye başladım. kavramların anlam değeri üzerine düşünür müsün? demiştim hiç unutmam tabi sistem error kız da. ben de onu bilgisiz bir mal olmasıyla aşağıladım derken benim gitmem lazım dedi ve elimi bile sıkmadan gitti. siktirip gitsin!

tabi ki bu olaydan sonra zat-alim estetiksel değerlere uymadığını ve altın orandan çok uzak olduğunu anladı.

sonuç hayat masal değildir çirkin iseniz zekanızla genel kültürünüzle fark yaratmaya çalışınız ve kimsenin sizi aşağılamasına izin vermeyiniz.
güncel Önemli Başlıklar