bugün

mhp ye faşist diyen komünist

Önce dönüp aynaya bakması gereken komünisttir. Faşizme ait ne varsa kullan faşizmin ikiz kardeşi ol sonra önüne gelene "foşist" diye çemkir.

Faşizmin kelime anlamını bir kenara bırakıp herkesin anladığı faşizmi ele alıyor ve MHP nin icraatlarına öyle bakıyorum.

söylendiği-itham edildiği gibi MHP faşist bir parti olsaydı eğer mhp içerisinde kimse "ben kürdüm, ben çerkesim, ben Arnavut'um ben Boşnak'ım" diyemezdi. Önce bunu iyice bir anlamak lazım. Örneğin saffet sancaklı Boşnaktır bunu gizlememekte ve Boşnak olduğunu söylemekte ve MHP'de siyaset yapmaktadır. Bizzat tanıdığım MHP ilçe başkanlığı ve Ülkü ocakları başkanlığı yapan Kürtler, Arnavutlar, Çerkesler vardır isim isimde sayarım ancak doğru olmayacağı için yazmıyorum.

Hal böyleyken MHP'yi Türk ırkçılığı ile ilişkilendirmek oldukça saçma ve karşı fikri tanımamaktan ileri gelmektedir. Ülkücülerin el kitabı 9.ışıkta da Ülkücülüğün bir milli birlik hareketi olduğu biyolojik ve kan esasına dayalı ırkçılığı reddettiği defalarca vurgulanmaktadır. Dünyada faşist denen hiçbir hareketle benzer özellikleri içerisinde barındırmamaktadır. Örneğin NSDAP gibi sadece Almanları kapsayan, italyan Ulusal Faşist Partisi gibi sadece italyanları içerisine alan bir yapıda asla olmamıştır. MHP'yi faşizmle suçlayan ve bundan başka bir argümanı olmayan Komünist/sosyalist hıyarlara baktığınızda ise destekledikleri ideolojinin ve dünyadaki ideolojik kardeşlerinin faşist dedikleri MHP'den kat ve kat daha faşist icraatlar içerisinde bulunduğunu çok rahat görürsünüz. MHP nin Pan-türkist kanadı mevcuttur ancak içerisinde bu %10 gibi bir rakama ya tekabül eder ya etmez. Bu oran Alman Milliyetçileri Pan-Cermenist olanlarda ise %100 gibi bir karşılık bulur şuan dahil.

Bir defa MHP'ye faşist diyen bu Komünistlere bakıyorsun faşizmin en temel özelliklerinden biri olan Bayraklar, yürüyüş kolları ve ritüel kitle gösterilerinde taşınan üniformalar gibi politik sembollerin abartılı kullanımını sonuna kadar uyguladıklarını 1 mayıs gösterilerinde bolca görüyorsun. DHKP/C nin askeri nizamda yürüyüşlerini TKP/ML'nin slogan eşliğinde kızıl ve kızıl yıldızlı şapkalarıyla yaptığı yürüyüşleri herkes hatırlar.

örnek

--askeri nizamda oku--
- ne istiyoruz?
+ özgürlük!
- kim öğretti?
+ parti
- kim vuruyor?
+ cephe!
- kim vuruyor?
+cephe!
- kime?
+ oligarşiye
- kime?
+oligarşiye
- kim için?
+ halk için
- kim için?
+ halk için

titre oligarşi parti cephe geliyor.
--askeri nizamda oku--

Şiddet faşizmde meşru olduğu gibi komünizmde de meşrudur... Aslına bakarsan tablonun tümü bize şunu söyler komünizm ve faşizm birbirinin ikiz kardeşidir. Bu ülkedeki komünist partilerde bu faşizmi sonuna kadar kullanır kendi görüşünde olmayan hatta kendi görüşünde olup farklı fraksiyonda olan gruplara şiddetle karşı çıkar saldırır gerekirse öldürür... Yani bu ülkede MHP'ye "faşist" diyenler asıl faşistlerdir.