bugün
- gocu bak bi7
- manisada okul saldırısı4
- evliliği ayakta tutan güçler6
- türkiye medeni bi ülkeyse neden hristiyan yok29
- yanlış yönde yürüdüğünü fark ettiğin an2
- drew barrymore4
- çıplakken buzdolabının kapağını açmak2
- türkiye bir kedi cumhuriyetine nasıl dönüştü2
- orta asyadakilerin penis boyu3
- çayı karıştırdıktan sonra kaşığı yalamak2
- kedinin yanında kediyi çekiştirmek2
- umumi tuvalette telefonundan video izleyen insan2
- tavuk pilav yiyen erkek3
- yumurtayı sivri tarafından kıran insan2
- 100tlnin hesabını yapan cimri3
- foşik törklörön liginde birinci amedspor23
- türkler ile moğollar kardeştir18
- motorinin 100 lirayı görmesi5
- dünyanın en ölümcül terör örgütü hristiyan lra5
- iş arayanların aslında para araması8
- mason greenwood5
- entry girmek için entry girmek2
- tulumba tatlısı7
- afrikalılar gariban avrupa emperyalist yalanı12
- s'i l v'e r m'i s t'in kullandığı ucuz parfüm17
- akp'li tayyar'ın erdoğan'a sıra dayağı çağrısı4
- birini kırmadan nasıl iletişimi kesersiniz16
- z kuşağı3
- musa anter10
- halk tv haberciliği2
- çamaşır makinasını çalışırken izlemek7
- true nickli yazar3
- husiler ve mekke ittifakı'nın ilk sınavı2
- göçmen karşıtı din düşmanı sosyal demokratlar18
- altı nesil boyunca köleliğin ekmeğini yemek2
- yapay zekaya porno aratmak4
- ölümden korkuyor musunuz34
- 20 eylül 2026 amedspor beşiktaş maçı30
- claudian clouds43
- yazarların kulaklığında şu an çalan şarkı6
- katatespizartmasi3
- game of thrones taki kerhaneci17
- sivilce için deneyimli yazar tavsiyeleri51
- parcalandim toparlanamiyorum313
- anın görüntüsü26
- hollanda'nın deniz seviyesinin altında bulunması6
- 29 yaşında erkek 40 yaşında kadın evliliği7
- sözlük kızları dertleşiyor14
- 19 eylül 2026 trabzonspor galatasaray maçı36
- flört uygulamasında match oranı2
peygamber efendimiz (s.a.v) bir gün bir kaç sahabe ile birlikte dağlık bir bölgeye gitmiş. burada hayvanları otlatan bir çoban görmüşler ve bu çoban yüksek bir yere çıkıp aşağıya doğru yuvarlanıyormuş. bunu defalarca yaptığını gören peygamber efendimiz ve sahabeler çobanın yanına gitmiş. sahabelerden biri " ne yapıyorsun ey celal (isimden emin değilim)" dediğinde çoban " Allah'a ibadet ediyorum" demiş. sahabelerden bir başkası " böyle mi ibadet edilir Allaha ? yuvarlanmayı bırak namaz kıl, dua et " minvalinde şeyler söylerken peygamber efendimiz o sahabeyi durdurmuş ve " Bırak ibadetini istediği gibi yapsın, o Allah'a o şekilde yakın olduğunu düşünüyor, o şekilde ibadet ediyor, karışmayın" demiş.
buradan çıkarılması gereken bir ders var sevgili sözlük ahalisi... siz Allah ile kendi aranızda olanlarla ilgilenin, bırakın başkalarının inançlarını sorgulamayı. siz kendinizden sorumlusunuz, kişi gerçekten kendi ibadeti ile meşgul olur ise diğer insanların ibadetlerini yargılayacak, sorgulayacak zaman bulamaz.
biraz tasavvufi yazılar okuyun. bırakın insanlar ibadetlerini istedikleri gibi yapsın. kimsenin vebalini almayın.
buradan çıkarılması gereken bir ders var sevgili sözlük ahalisi... siz Allah ile kendi aranızda olanlarla ilgilenin, bırakın başkalarının inançlarını sorgulamayı. siz kendinizden sorumlusunuz, kişi gerçekten kendi ibadeti ile meşgul olur ise diğer insanların ibadetlerini yargılayacak, sorgulayacak zaman bulamaz.
biraz tasavvufi yazılar okuyun. bırakın insanlar ibadetlerini istedikleri gibi yapsın. kimsenin vebalini almayın.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar