bugün

badem

çıkardıkları albümleri büyük sadakat ve bağlılıkla hakkını vererek yaptıkları ortada. hemen her şarkıda bir solo vardır. öyle sıradan sololar da değil. tarzları gereği besteledikleri duygusal ağırlıkta parçaların içinde eşlik eden soloların şarkıyla harika uyumu her dinleyişte dikkat çekici. leziz bir yemeğe katılan acı gibi. daha da leziz. zor iş doğrusu.

sen ağlama ile tarzı ve tipi ile örnek bir üniversite öğrencisini anımsatmıştı bana badem. tutacağı beliydi şarkının. çok değişik ve tatlı bir ses tonuna sahip gerçekten. sadece solistin kendisi değil diğer grup üyeleri de öyle. hele bir sensiz kalacak bu şehir adlı bir parçaları vardır ki sonlara doğru devreye giren geri vokalci üyeler şarkıyı alıp götürür. bu kadar iyi olur ancak. bir de özlem tekinle yapılan düet vardır. solo ya da özlem tekin gibi eski bir rockerla gerekli olan o sert atmosfer bir şekilde sağlanıyor. hop bilader o kadar da yumuşak demedik der gibi.

çok iyi seslerle çalışıp düet yapmış bu gerçek müzisyenler şu an her ne kadar iyi yerlerde olsalar da bence daha fazlasını hakediyorlar. bu ülkede kaliteli müzik çıkaranların sayısı az ne de olsa.

(bkz: buralara yaz günü kar yağıyor canım)