bugün

roaccutane

öncelikle, sivilce konusunda mucize beklememek gerekse de mucizeye en yakın ilaçtır kendisi.

özellikle ileri yaşlarda kullanımında önceden mevcut yara ve izlere çok da faydası yoktur. ancak "hala" sivilceden kurtulamadıysanız, kesinlikle oldukça işe yarar bir ilaçtır. yara ve akne izleri için, ilacın kullanımı bittikten sonra, doktor kontrolünde contratubex diye bir jel vardır, ciddiyetle önerilir.

intihar eğiliminin ve sivilcenin yoğun bir biçimde görüldüğü adölesan döneminde kullanımında, bazı hastaların intihar etmiş olması çok da garip gelmemektedir. bildiğim kadarıyla direkt bir bağlantı kurulamamıştır ilaçla. kaldı ki kendini öldürmeye niyetli biri neden cildini, kendine işkence ederek düzeltmeye çalışsın? ha, kendinizi öldürecekseniz, ağız tadıyla öldürün, bırakın ilacı, yan etkilerini çekmeden, güzel güzel...

doktor kontrolünde kullanılması gerekli değil, zorunlu, muhakkak, mecburi ve hatta farz bir ilaçtır. doktorunuzla iyi geçinin. dediğini yapın, ayda bir gerekli kan testlerine girin.
kolesterolünüze dikkat edin. ciddi biçimde yükseltebiliyor. bunun için nar ekşisi ve elma sirkesi önerilir. bilen, konuyla ilgili birini bulun, danışın, kullanın. işe yaramaktadırlar. bi de kolesterol yüzünden ilaç kullanmayın.
karaciğerde oluşabilecek sorunlar için enginar önerilir. sevmiyorsanız bile 6 ay süre ile enginarla barışın. sapını, kökünü, yaprağını, bulduğunuzu tüketin. piyasada tabletleri ve konserveleri de mevcut ama mümkün mertebe taze ve doğalını yiyin.
* havuç ve a vitamini içerikli gıdalara fazla yanaşmayın. ilaç, a vitamini ve türevleri ile kullanımında hipervitaminoza sebep olabiliyor.
yoğurt ve su ile barışın. özellikle su ile. 2. haftadan itibaren ciddi biçimde tüm vücudunuzda kurumalar başlayacak. cildiniz kuru topraklara dönecek. onu sulayın. vücut nemlendiricisi kullanmaya çalışın.
beğendiğiniz lipstickten 5-6 tane alın. yatağın başucuna, bilgisayar masasına, mantonuzun cebine, yani en çabuk ve sık nasıl ulaşabilecekseniz konumlandırın. tabii bi de kullanın. dudakları patlatıp kanatmadan sağ salim geçirirsiniz.
odanıza bir kap içinde su koyun, mümkünse kaloriferin üstüne. odayı nemli tutmaya işe yarar. mükün olduğu kadar suni gözyaşı ve burun damlasından uzak durun ama çok sorun olacak gibiyse doktorunuza danışın, uygun görürse alın. suni gözyaşı uzun süreli kullanımlarında gözyaşı bezlerini tembelleştirdiği için pek önerilmez. bu arada, lens kullananlarda lense karşı hassasiyet oluşabilir. tercih yapmak zorunda kalabilirler. (ilaç vs lens)

ilacı kışın kullanmaya çalışın. gene de 25-30 spf bir krem edinip yüzünüze sürün. güneşe, rüzgara, toza, toprağa çok maruz kalmamaya çalışın. yüzünüze en uygun bulduğunuz nemlendiriciyi sürün, hatta bi tane de çantanızda taşıyın.

bazı hastalarda sinir bozukluğu gibi yan etkileri olabiliyormuş. sinirleriniz bozuldukça sağa sola sataşacağınıza gidip aynaya bakın. yavaş yavaş kaybolmakta olan sivilceleriniz size kendinizi daha iyi hissettirecektir. çok sevmediğiniz, canınızı sıkan, felaket tellalı kılıklı arkadaşlarınıza çok yaklaşmayın. size kendinizi iyi hissettiren insanlara takılın (bu genel bir öneridir).

sağda solda herkese "roaccutane kullanıyorum" demeyin. ilacın yan etkileri yüzünden sağdan soldan duyulan bütün bilgi ve endişeler size aktarılmaya kalkılacaktır. dudak ve yüz nemlendiricisini doğru dürüst kullanıyorsanız insanlar hemen farketmiyorlar. üzmeyin canınızı, üzdürmeyin.

hamilelik konusu malum, ilacın her bir yerinde yazıyor "hamileler kullanamaz, kullanım sırasında hamile kalmayın" diye.* fetusda ciddi fiziksel bozukluklara yol açıyormuş. hatta bazı doktorların önerisi ilacı bıraktıktan sonraki 1 yıl boyunca da hamile kalmayın. sözkonusu tek kişi siz değilsiniz bu şartlarda, ona göre davranmanız önerilir.

gerekli önlemler alındığında, (çok zormuş gibi görünse de o kadar zor değil aslında), ne o insanların ödünü patlatan yan etkiler, ne sağınızın-solunuzun kanaması, ne o anormal kuruluk, ne de intihar, hiçbişey olmadan atlatılabilecek bir süreç. ilaç, yan etkileri en uzun süre ve en istikrarlı biçimde takip edilmiş ilaç. ancak gene de içerde oluşabilecek yan etkiler (kemiklerde deformasyon, karaciğerin her şekilde zarar görmesi, vb... ) önlenebilir şeyler mi bilmiyorum. ama uygun şartlarda zarar minimuma indirilebilir. illa kullanacaksanız, kendinize iyi davranın.
güncel Önemli Başlıklar