bugün

zall ın yazar özel bilgilerini habersiz paylaşması

1) zall'ın veya yönetimin açılan davalarda tek önceliği vardır. o da yazarları nasıl koruyabilirim. yazara zarar vermeden bu işten nasıl çıkabilirim. davalarda tek düşüncemiz yazarın zarar görmemesidir. bunun için bilgimiz dahilinde bilgi ve tecrübemizi yazarla paylaşırız.

2) "savcı talimatı" olmadan hiç bir polise ip bilgileri verilmemiştir, verilmemektedir. savcı talimatı varsa da bilgileri vermemek zaten suçtur.

3) açılan bir davada davanın taraflarına bilgi vermek suçtur. "senin hakkında dava var" demek suçtur. hatta başka bir bilgi vermek de suçtur. türkiye bu konuları tartışıyor son günlerde zaten. ama biz yazara fayda olacaksa iletişime geçiyoruz ve yazarı yönlendiriyoruz. gerçi şu ana kadar yazarların hakkında açılan dava sayısı bir elin parmağını geçmez. dava açılma ihtimallerini dava açılmadan çözmeye çalışıyoruz.

4) mutlubaykus olayında kendisi ile iletişim halinde, sorunu çözmek için uğraşıyoruz.

5) yazarların bilmesi gereken, zall veya yönetim yazarların menfaatine elinden geleni yapıyor. açılan bir davada en az zararla atlatılmasını sağlıyor. ama şu ana kadar açılan dava sayısı 10'u geçmemiştir. öyle büyük aman aman bir tehlike yok. yazarların dikkat etmesi gereken konu üçüncü şahıslara yönelik ihlaller olmaması, yani ünlü olmayan üçüncü şahıs kişilere karşı eklenen entry ve resimlerde daha dikkatli olunmalı.