bugün

jack the ripper

bir entrysinin ekşisözlükten alıntı olduğunu farkedip şikayet ettikten sonra diğer entrylerinin de bir kısmını(görebildiğim kadarını) incelemem sonucu çoğu entry sini internetten copy-paste yaparak girdiğini farkettiğim yazardır...birtakım sayfalardan kaynak belirtmeden yaptığı alıntılarda art niyet olmadan, sözlüğe bilgi girme amaçlı olduğunu düşünmeme rağmen arka arkaya ekşisözlükten alıntı entrylerini görmem beni bu düşüncemden vazgeçirmiştir..birkaç örneğini de paylaşmak istedim..

(#195700)
(#198360)
(#198542)
(#205103)
(#194015)
(#194021)

bu işte ustalaştığını alttaki entrysinde de görebiliriz..ekşisözlükten bir entry yetmemiş birkaç(8. ve 47. entryler) entryi birleştirerek girdiği bu entrynin altına "teşekkür ederim beğenenlere" diye de not yazmıştır..

(#214994)

sözlük formatının e şıkkına göre "entry tamamen yazara ait olmalıdır ya da alıntı ise kaynak gösterilmelidir.copy+paste yapılmış olan entry kaynak gösterilerek yayınlanabilir. sürekli copy paste yapan yazar da silinir."

özellikle son yazdığım entrysiyle kesinlikle diğer yazarları ve okurları kandırmaya yönelik davranışta bulunmasından dolayı biz sözlük yazarları olarak gereğinin yapılmasını bekliyoruz..

not: bu yazıyı buraya yazmamın sebebi herkesin bilmesi ve öğrenmesi gerektiğini düşünmemdir.