bugün

galatasaray vs fenerbahçe

ikisininde başarılı olduğu alanlar vardır. örnek olarak; kurumsal anlamda fenerbahçe daha iyidir, yöneticileri daha başarılıdır ve bu sebeple kulüp sıkıntı çekmez. kurumsal yapının sağlam olması, aziz yıldırım ile diktatörlük yapısındaki fenerbahçe yönetiminden kaynaklanır. önceleri böyle değildi. 90lı yıllarda birazcık ali şen ile toparlanan fenerbahçe kurumsal yapısı hep atışmalarla, kavgalarla anılırdı. ne olacak bu fenerin hali dillere yerleşmişti.

sportif başarılarda ise galatasaray öndedir. ezelden beri bu böyledir. fatih terim ve hagiden önce de böyleydi. jupp derwall ile başlayan yapılanma sonucu alman ekolünün türkiyeye transferi ve ardınca gelen başarılar unutulmamalı. öncelikle 14 yıl aradan sonra gelen şampiyonluk ve şampiyonlar kulüpler kupasında yarı finali hatırlatalım.
90lı yılların ilk yarısında kallinin galatasarayı ile yine muhteşem dönemi unutmamak gerekir. man utd yi kupadan eleyip ilk defa şampiyonlar ligine kalmak peşpeşe gelen şampiyonluklar daha dün gibidir.
sonrasında fatih terim dönemini ise konuşmaya gerek yoktur. herkes biliyor zaten.

sonuçta bizler sporsever olarak işin eğlence tarafındayız. karşılaşmaları izler bazen üzülür bazen seviniriz. kulüp yönetiminde değiliz.