bugün

siverek te eşeklerin buz tutması

"siverek'te donan eşekler üzerinden kürtler'e saldırmayın pis ırkçı faşist türkler" diyecek kürtçüler birazdan üşüşür buraya. onlar gelmeden biz biraz gerçekleri paylaşalım.

ensestin en iğrenci o coğrafyada, çocuk gelinlerin çoğu o coğrafyada, berdel o coğrafyada, başlık parası o coğrafyada, töre ve namus cinayetleri o coğrafyada, kan davası o coğrafyada, uluslar arası uyuşturucu ticareti o coğrafyada, kaçakçılık o coğrafyada, elektrik-su kaçak kullanımı o coğrafyada, terör o coğrafyada, türkiye cumhuriyeti düşmanlığı o coğrafyada, yoksulluğa rağmen her ailede en az 5 çocuk o coğrafyada, "dövlet bize bohmiyor" terbiyesizliği o coğrafyada ama kendilerine sorsan dünyanın en medeni, en demokrat, insan haklarına en bağlı halkı da o coğrafyada. insanın değerinin olmadığı bu coğrafyada hayvan haklarına saygı bekleyen iyi niyet timsali saflar da maalesef farklı bir coğrafyada.

bazı sevgi pıtırcıklarının kaçakçılık esnasında mayınlı arazilerden geçerken önden gönderdikleri hayvanların mayından kurtulup soğuk havadan kurtulamayarak donarak ölmesi hadisesi.