bugün

5816 nın arkasına sığınan zavallı kemalist

"tarihin daha iyisi yazıldı da biz mi kabullenmedik" diye isyeağn başlatılması gereken adam (erkek anlamında) başlığı.

bak güzel kardeşim, tarih bilgin kpss nin az biraz üst seviyesine cıkmış ama anlamlandırma yeteneğinde sbs derecesindesin. hadi bi geçmişe yolculuk yapalım
seninle de bir düşünelim alternatiflerini.

osmanlı tarihine girmeye gerek yok, yakın tarihi değerlendirelim zira hiçbir halk atalarının hatalarıyla yargılanamaz, eleştirilemez.

neyse gelelim yakın tarihe... lozan' a, sevr' e, ankara'ya...

lozandaki tüm azınlıkların türk olarak belirlenmesi maddesine "yö hörkös törk döğöl töğöm mü?" gibi bir tepkiyle sakın ha sakın çıkma karşıma (tabi böyle bir karardan haberdarsan) çünkü o kararın ayrıcalıkların tamamen ortadan kalkmasıyla ilgili oldugunu söyler üstüne bir de tokatlarım seni.

sevr de kürtlerle ilgili kararın ne olduğunu açıklama gereği duyuyorum. biliyor olsan da idrak edebildiğini düşünmüyorum; ingiliz, Fransız ve italyan temsilcilerinden oluşan bir komisyon Fırat'ın doğusundaki Kürt vilayetlerinde bir yerel yönetim düzeni kuracak.

bununla ilgili merak ettiğim şu ki bugün türk bayrağı yakanlar, bu madde gecerli kılınsaydı, yani çamur attıkları atatürk "ingilizler öpsün sizi" diyerek antlaşmaya sadık kalsaydı, bugün türk bayrağı yakanlar aynı şekilde "böz öngölöz döğülüz kördöz" diyerekten ingiliz bayrağını yakacaklar mıydı?

e malum ingilizler acımasızdır, öyle türkler gibi "biz kardeşiz" demek yerine hainliğe zulümle karşılık verir. o zaman kimlik değil de can derdine düşerler miydi kürt kardeşlerimiz? kürt olmaktan önce insan olduklarını idrak ederler miydi?

gelelim ankara antlaşmasına, musulun ırağa bırakılması konusunda mustafa kemal atatürk'ün ingilizlere şiddetle karşı çıkan,

ingiltereden aldığı ültimatoma karşılık, hainlikte sınır tanımayan bir ırkın sözde manevi lideri seyh saidin ayaklanamsına rağmen, ingiltere karşısında geri adım atmadan savunma yapacağını belirten mustafa kemal atatürk'ün korunması, tarihin korunması demektir. bu günün ve geleceğinin korunması demektir.

şimdi soruyorum sana; alternatifin ne? mustafa kemalin yanlış adam olduğunu düşünen sen, türkiye cumhuriyetinin yanlış milliyet olduğunu düşünen sen, bütün bunlara alternatif üretmiş olan gerekiyor.

"kördöstön yöğğğ" deme sakın zira daha kurulmayan vatanınızı ankara antlaşmasında ingilizlere, sevr de fransızlara, çözüm süreci (kürt açılı)nde de israile, amerikaya, ermenistana... çoktaaan sattınız.