bugün

uludağ sözlük teki ırkçı yapılanma

vatan sevgisi; kürt ve diğer etnik kökenlerden olan vatandaşlara duyduğu nefretten ibaret olan ve sanki orta asya'dan at üstünde gelmiş de, anadolu'yu fethetmek için cenk ediyormuş gibi bir halet-i ruhiyeye sahip olan sözde vatanseverlerin ve "türküm" diyene faşist yaftasını yapıştıran komplekslilerin katkılarıyla meydana gelen ibretlik yapılanma.

bir türkiye ermenisi olan hrant dink'in öldürülmesine üzülüp "hepimiz ermeniyiz" diyenlere ermeni dölü diyecek kadar kendinden geçen bu zevat; 1915 olayları için soykırım denilmesine köpürüyor, fakat kürtler başta olmak üzere diğer etnik kökenlere mensup vatandaşlara karşı bir etnik temizlik yapılmasından bahsediyor. bu nasıl bir kafa yapısıdır?

yurtdışındaki türk ve müslüman düşmanı ırkçı oluşumlara etmedik küfür bırakmayan bu sözde vatansever aslan parçaları, küfürler yağdırdıkları puştların söylemlerinden daha aşağılık söylemleri diğer etnik kökenlerden ve farklı inanç kesimlerinden olan vatandaşlarımız için kullanabiliyor. kürt çocuklarını, kürt kadınlarını tandırda yakmaktan bahsedenler vatansever mi oluyor şimdi? bu mu vatan sevgisi?

rojava'da 50 tane kürt çocuğun paramparça edilmesini "oh çok iyi oldu. gebersin amk kürtleri. üzülüyorsam namerdim" diyen insan müsveddeleri hangi yüzle türkmenlere yapılan zulme üzülüp ağlıyor merak ediyorum. bu mu sizin insanlığınız? müslümanlığınız?

pkk'nın diyarbakır cezaevi'nde doğduğunu bilemeyecek kadar yosun tutmuş o beyinciklerinizle bana vatan sevgisi öğretemezsiniz siz. çok şükür vatanımı sizden, kandan beslenen ırkçı puştlardan daha çok seviyorum.

kendilerini vatansever sanan bu türk ırkçıları kadar, bir de kürt ırkçıları var ki evlere şenlik. türküm diyene, evlerine, dükkanlarına türk bayrağı asanalara faşist, ırkçı yaftası yapıştırmak; sevmediğin bir sanatçı kürt ise kürt düşmanı ilan etmek de, nasırlaşmış beyinlerle açıklanabilir sanırım.

ülkeme terörist devlet diyen, düşman olarak gören şivan perwer'i kürt olduğu için değil, bu düşmanca söylemleri nedeniyle sevmiyorum. kürt, ermeni yada rum fark etmez; böyle düşmanca ve ırkçı söylemlerde bulunanları sevmemek beni de mi ırkçı yapıyor şimdi merak ediyorum valla.

bu sözde vatansever türk ırkçılarının ve pkk propagandası yapan kürt ırkçılarının provokasyonlarına izin veren sözlük yönetiminin geçmiş bayramlarını kutluyorum.