muharrem ayı

mübarek ay.

muharrem ayı vesilesiyle önce kerbelada şehit yiğitleri rahmetle anıyorum. bilenler ruhlarına fatiha okusun, bilmeyenler, inanmayanlar sevgiyle ansın.
hz. ali kendisi ve ailesi hz. peygamberin ashabı; islamın, müslümanların güzel insanlarıdır.
dinler tarihi, en batıdan en doğuya acıların tarihidir aynı zamanda. yüz yılların gerisinden günümüze insanlığın kalbi bu acıları andıkça kanar. dinler, tabirimle "tatlı adama" ulaşmanın tariki. dinlerin kendisi tarik olmakla, kendi içinde farklı tariklere sahiptir. hepsi yüceler yücesine bağlı olmakla, onu ulaşmanın gayretiyle birleşirler. bu hakikat dinlerin enternasyonal karakteridir. geçmiş, gerek dini bağlamında gerek barındırdığı muazzam tarihle hepimizin ortak geçmişidir. acılarımızı analım, anarken yaralarımızı kanatmayalım.
bu gün red ettiğimiz hakikat, uhrevi değil dünyevi. bütün insanlık alemi, emeğini gasp eden devasa teşkilata karşı saflarını sıklaştırmalıdır. geçmiş acılar üzerinden cedel, geleceğimizi aydınlatmaz; takatimizi azaltır. inanan, inanmayan; inancı ve inançsızlığını içinde kıskançlıkla korurken, kendini esir eden zincirlerden kurtarmanın ortak yolunu aramak tek gayemiz olmalıdır.