bugün

islam barış dinidir

''barış dini'' değildir islam, islam hak dindir, o'ndan başka da hakikat bulunmaz.

''barış dini'' arıyorsanız eğer, uygurların kabul edip ondan sonra tarih sahnesinden silindiği maniheizme bakabilirsiniz mesela. ya da teoride son derece barışçıl olup, en ufak tehditte insanlara zulmeden budistlere de bakabilirsiniz. demek ki barış dini olan dinlerin mensupları ya yok oluyorlar, ya da faşistlerden en ufak bir farkları olmuyor kimi zaman.

şunu anlayın: esas olan insandır, din değil. allah oraya ayetleri koymuş, onları işleten insanlar. karar veren, uygulayan, yorumlayanlar da insanlar; allah değil.

kur'an'da barışın, şefkatin ve sevginin geçtiği ayet sayısı; cihadın geçtiği ayet sayısının 8 katı iken, ''reörereöre'' etmenin bir manası bulunmamakla beraber, islam'ın bir barış veya savaş dini olduğunu söylemek de son derece yersizdir. islam, bir nizamdır. kuralları vardır. bu kurallar dairesinde iş yapılır. siz ne kadar barışçıl bir din olursanız olun, tehditlere karşı savaş vermeniz gerekir. biz geri zekalı mıyız lan insanlar bize saldırırken, ''heeeeeeeeey, biz barış diniyiz, çekt it aut, yeee'' yapacağız?

islam her şeyin ölçüsünü vermiştir. ve lafızda tek bir tevile dahi yer bırakmayacak bir şekilde müminlere:

--spoiler--
''Sulh dâimâ hayırlıdır.'' (nisa, 128. ayet)
--spoiler--

diye seslenmiştir. ''daima'' demiştir, ''esasen'' demiştir, ''her halükarda'' demiştir...

turan dursun'culuk oynayarak, ''ben harp peygamberiyim, ben rahmet peygamberiyim'' hadis-i şerifini kırpıp, ''ben savaş peygamberiyim diyo yaa'' noktasına indirgemekle beraber, zeka seviyemizi ele vermeyelim.

(#20748512) = mürtedin hükmü içün

(#20476748)= kureyza katliam mı sorusuna cevap içün

edit: islam'ın nurunu, eksileriniz söndüremez! yenilmeye mahkumsunuz.