bugün

otobüste yarım saat tacize uğrayan türk kızı

görünce azıcık araştırayım dedim. açıkçası sosyal medya gerçekten boktan bir yer. ben de bir kızım ve kendim de biliyorum o sıkış tepiş otobüslerde gitmenin nasıl zor olduğunu. burada tacizin mizah konusu yapılmasından, olayı tacizden kızın kilosuna çekmekten daha iğrenç bir şey göremedim henüz. tacizi göremediğim için tabii.

bir kısmınız diyor ki, adam suçlu değil, kız yalan söylüyor. eğer bu doğruysa, adam kızı bulursa istediği gibi dava açabilir, haklısınız. kız "popi" olmaya çalışıyorsa, haksız yere bir adamı mahvetmiş olabilir. o adamın çocuğu torunu bu videoyu izleyebilir yani. bu hakkaten iğrenç bir şey olurdu ki adam "ne diyo la bu kız" der gibi bakıyor. bilemiyorum.

diğer yarınız diyor ki, helal olsun kıza, en doğrusunu yapmış. hayır, doğruysa bile en doğrusunu yapmamış. ya kendini ifşa etmeyecek, bu yorumlara mahal vermeyecekti ya da videoyu düşünmeden o adama orda haddini bildirecekti. ikincisi biraz zor aslında, malum türkiye. küçücük kıza tecavüz edenlere bile düzgün ceza vermiyorlar. ama bu videoyu çekecek, kendini ifşa edecek cesareti, özgüveni olan bir kız o adama bir tokat atmayı da bilirdi. bilemiyorum.

öte yandan, sosyal medyada yazılan diğer şeyler var. o otobüste olduğunu iddaa eden var, sınıf arkadaşı olduğunu söyleyen.

otobüste olduğunu iddaa eden çocuk ekşi'de yazmış:

http://imgim.com/8744incin8274172.png

sınıf arkadaşı olduğunu söyleyense donanımhaber'de:

http://forum.donanimhaber.com/m_81341599/tm.htm

bazı haber sitelerinde de kızın "garip halleri" diye videolarını koymuşlar.

gelelim benim düşünceme. hiçbir şekilde karar verebilmiş değilim. türkiye'de ne olaylar yaşanıyor. ama tek dileğim kızın popüler olmak için bunu yapmış olması. kişiliği o kadar iğrenç olsa bile tacize uğramış olmasını istemem.