bugün

komünizm her yerde ezilmelidir

komunizm her yerde ezilmelidir

Mehmet Perinçek, kitabında Mustafa Kemal'in 4 Ocak 1922 tarihli görüşmede Lenin'e verilmek üzere Frunze'ye verdiği mektubun nasıl tahrif edildiğini de gösteriyor. iki devrimci iktidarın ilişkilerinin gizlenmeye çalışılması bizde eski bir gelenektir. Bu geleneğe göre Mustafa Kemal'in devrimci yönünü gizlemek için onun Sovyet Rusya ile kurduğu iyi ilişkileri gizlemek şarttır. Bir dönem iş sahte el yazılarıylaAtatürk'e "Komünizm her görüldüğü yerde ezilmelidir" dedirtmeye kadar varmıştı.

12 Mart döneminin savcılarıise meseleye bir başka açıdan yaklaşarak Atatürk'ün ünlü Bursa Nutku için "Bunu yazsa yazsa Lenin ya da Stalin yazar" demişlerdi. Bugün onların isimlerini hiç kimse hatırlamıyor. Ama rus Aralov 'un sevimli silueti istanbul'un göbeğinde Mustafa Kemal'in yanı başında hâlâ dimdik ayakta. Yolunuz düşerse bir kere daha bakın.

"Komünizm her görüldüğü yerde ezilmelidir" lâfının Atatürk'e maledilmeside bu uygulamaların başka bir örneğidir... Çetin Altan, bu sözün Atatürk'e ait olmadığını, el yazısının taklit olduğunu, yurtdışındaki laboratuvarlarda inceleterek ispatlamıştı..

Olumlu olumsuz bir çok söz, nutuk, Atatürk'e atfedilerek, kafalar karıştırılır veya kişiler, siyasetçiler tarafından işine geldiği gibi kullanılır. Gerçeği ayıklamak her zaman kolay olmaz.

Tarih, biraz da, 'gerçeği bulma, yalanı ayıklama' bilimi değil midir?