bugün

beşiktaş

bir an evvel fernandes ile sözleşme uzatması ve sol bek transferini gerçekleştirerek önüne bakması gereken takım.

sezona oturaklı bir giriş yapıldı. genel anlamda ne yaptığını bilen, oyunu kontrol eden bir beşiktaş izledik. pozisyona girme husunda zamanla daha da gelişecektir takım ama savunmada açıklar vermemesi olumluydu. sol bek transferi ile daha da net, oturmuş bir takım izleriz diye düşünüyorum zira ersan'ın bir kaç hatasını escude kapatmaya çalıştı, yakın oynayarak.

atiba yine iyiydi. beklenti yüksek değilken, bu denli olgun bir futbolcu ile karşılaşmamız bizleri sevindirdi. fernandes iyiydi. reis küskün değil, üstelik gayet ateşli oynadı bugün. serdar sağ bekte idare ediyor ama hilbert'in verdiği ofansif katkıyı beklememek gerek. olcay aynı olcay. nereye koşacağını iyi biliyor ve skor yapıyor. hepsi bu. pektemek son hamlelerde tedirgin ve tereddütlü oluyor hep. o sorunu çözerse, üst düzey bir forvetimiz olacak ama biraz atacağı goller ile gelecek özgüvenle alakalı o. bu yüzden ısrar edilmesi taraftarıyım. tolga'ya her ne kadar pek iş düşmese de kalede olması bile güven veriyor. dentinho ile olur mu bilmiyorum, sağ kanatta biraz ağır kalıyor. üstelik olcay gibi doğru koşuları da yok. gökhan töre iyi bir gol attı, oyuna hareket de kattı. dikine gidebilme özelliğini akılcı ve güvenli kullanırsa daha çok katkı yapacaktır. gerektiği yerde basit oynamayı öğrenmeli.

yerinde bir sol bek transferi ile iddialı konumunu daha da pekiştirecektir takım. geçici çözüm olacak diye saçma sapan bir transfer yapılmaz umarım.

yabancı sınırı için sıkıntı yaşanabilir mi ben onu düşünüyorum. sahaya 5 yabancı ile çıkılması taraftarıyım. atiba, fernandes, sivok kesinlikle sahada olmalı. escude de görünen o ki bilic'in asları arasında. almeida'yı da ilk11 düşündüğünü öngörürsek, gelecek sol bek ile 6 yabancısı sahada olan bir takım oluyoruz.bu da holosko, dentinho, franco ve eneramo'nun 18 dışında kalacağı anlamına geliyor. Bu anlamda her ne kadar istemesem de toraman veya ersan'dan birinin stopere, sivok'un yanına monte edilmesi en akılcı çözüm olur sanırım. böylece kenardan gelecek bir yabancı tehdite de yer açmış oluruz. bunun yanında iyi dönen bir ismail ile sol beki de yerlileştirirse, yabancı sıkıntısı pek yaşamayız gibi duruyor. eneramo veya holosko/dentinho gibi skor değiştirebilecek kenar kozları kulübede yer bulabilir. sanırım önder özen bu plan dahilinde düşünüyor fakat bilic'in escude düşüncesi işi biraz bozuyor gibi. franco zaten bu sene pek izleyemeyeceğiz diye düşündüğüm bir oyuncu, uzun vadede katkı yapacaktır.
© copyright 2005 - 2026