bugün

rock a

ilk rock-a festivalim 2012 rock-a festivali idi. hizmet olsun fiyatlar olsun son derece uygundu. karışık tost 3 lira, falafel 4 lira, ev yemekleri 1 lira daha ucuz olabilirdi. sigara fiyatları 50 kuruş zamlıydı olmalıydı da bence. zaten festival bedava yemek ucuz daha ne olsun. örnek verirsek 2012 haziran reggae kilyos festivalin'de 3 günlük kombine 60 lira ve kare kaşarlı tost 6 lira idi.
esas sorun gelen kitle idi.
kendilerini ''punk'' olarak tanımlayan yaklaşık 50 kişilik (liseyi bitiren ergenler) kitle festivalin tüm havasını bozdu.
bırakın anarşizimi punk felsefesinden söz edemeyen tiplerdiler.
bu tipler 18-20 yaşlarına gelmişler okul bitmiş. arkadaşları kalmamış belli bir arkadaş ortamı olmak için punk yada anarşist olmuşlar. ama insan olamamışlar.
bütün insanlardan para isterler, yemek, alkol ve sigara taleplerinde bulunurlar.
festival beleşmiş yetmezmiş gibi, birde dışardan vodka sokmaya çalışıp sonra haklı duruma yatarlar.
insanların eşyalarını çaldılar. (araba anahtarı, fotoğraf makinesi, para ...) [tamam sen kendine anarşist diyorsun uygarlığa da karşısın. karşındaki anarşist olmak zorunda değil seninle aynı ortamda bulunduğu için, varsa var şunun bunun arabası var parası var beni niye ilgilendirsin? neden çalayım insanlardan...]
bandista gibi homojen bir grubun şarkılarından sonra slogan ''isyan devrim anarşi'' atarak, insanları sinir ettiler. sonrada sahneye çıkarak bayrak salladılar. zaten bir tanesi var a. c. a. b bayrağı çıkartan serseri. aman bida gelmesin. arkadaşım sen bırak anarşizmi sen önce insan nasıl olunur nasıl olunur onu öğrenmelisin.
özgür düşünce zaten bu sloganı atmakta tabi 3 kelime herkes koyun gibi aynı sloganı atsın.
pogo sırasında insanların burnuna yumruk atanlar mı dersiniz hepsi var bu festivalde.
insanların çadırlarına girenler, çadırlarını yıkanlar.....
ama kesinlikle organizatörler elinden gelenin en iyisini yapmışlar ama kitlenin 1/5 'lik kısmı sorun yaratan arıza tipler.
anarşizm = seks, uyuşturucu, alkol, kaos çıkarmak sananlar lütfen uzak durunda. bu görüşü kirletmeyin.