bugün

sözlük yazarlarının itirafları

- son 35 gündür, geceleri tam 1'de ağlama krizine giriyorum. ama ne ağlamak, sanki gözlerimden fışkırıyorlar. sonra geçiyor, on dakika sürüyor.

-yeşil zeytin'i çok seviyorum. ve onu her yiyişimde çekirdeklerinden çiçek yapmaya bayılıyorum. evet itirafım bu. sırf tabağımda çiçek yapabilmek için deli gibi zeytin yiyorum.

-çocuk sesleri beni hiç rahatsız etmediği halde, üst katımıza yeni taşınan komşularımızın 7/24 zıplayan çocukları beni ciddi rahatsız etmeye başladı. bak benim sinirlenmişim çok kötü olur. onlardan bir kaçını ilk fırsatta bir köşeye sıkıştırıp göz dağı vermeyi düşünüyorum. çünkü annesini defalarca uyarmış olmamıza rağmen bizi pek iplemedi.

-gece sevdiğin birinin uykularını bölmek sevgisizliğe işaretmiş. kalbimi açıp içine mi baktınız? dünya sizin baktığınız pencereden gördüğünüz kadarıyla ibaret değil. beni bencil belleyip, böyle düşünen, yalnızca kendi fikirleri doğruymuşçasına insanları yargılayan insanlardan fena derecede sıkıldım. sıkıldım evet, sıkıldım!
oysa ben, uykudan uyanmış sevdiğimin sesini pek severim. bencillik ya da rahatsız etmek değildi ki amacım. her neyse. kime neyi anlatıyorsam.

-itiraf ediyorum! falım sakızlardan çıkan fallara hala inanıyorum.**
inanıyorum derken şöyle; o falaarın her birinin numarası var atıyorum 1568 gibi. oradaki sayıları topluyorum önce, kaç eder, 20. sonra o falın içindeki 20. harf hangisi diye bakıyorum. *

-sayı takıntım var. telefonuma gelen mesaj sayısı, sözlükteki hesabıma gelen mesaj sayısına takıntılıyım. atıyorum sözlükte 222. mesajımın sahibi kim olmuş, ya da 1000. mesajımın sahbi kim olmuş, benim için önemli.
benzer şekilde saatlere de takıntım var. saat 12:12 ya da 12:21 olduğunda mutlu oluyorum. ya da işte 20:20, 19:19, 13:31 vs vs.

-entry sonuna "ehi" yazan bir yazara istemsizce artı oy veriyorum. yapmayın öyle ama. ehi.*
-peltek s harfi çıkaran insanlara ve gamzeli insanlara zaafım var. ama böyle tarkan'ın ilk hallerindeki pelekliğini kastediyorum, o pelteklik çok güzel.
gamzeli insanların gamzelerinden öpmeyi çok seviyorum. neyse ki kuzenlerim içinde bol bol gamzeli var da yokluk çekmiyorum.*
-ağladığımda, "ağlama sakin ol" diye kendimi teselli ediyorum. acınacak haldeyim.