bugün
- 4 eylül 2026 başakşehir galatasaray maçı30
- çocuklara verilen farklı isimler3
- tai lung50
- başakşehir'in galatasaray'a hep yatması14
- sözlükte en az sevdiğiniz yazar16
- ölmüş birini özlemek4
- eşşek gözlü sözlük yazarı6
- claudian clouds15
- herkes eski nikini yazsın bitsin bu eziyet11
- gece gelen makarna yeme isteği10
- masklavinin akepeyi hiç eleştirmemesi28
- en fazla cinsel suçun işlendiği ülkeler18
- dünyayı kimler yönetiyor6
- kombin atıp erkek düşüren kız yazar7
- büyü yapan sözlük yazarları11
- arkadaşlar neden böylesiniz8
- türk kızları keko erkek mi seviyor12
- seviştikten sonra biz şimdi neyiz diyen cin5
- lezbiyenlik kul hakkına girmektir8
- cinlerin insanlarla ilişkiye girmesi9
- enayimiknatisii21
- sözlükte cin var mı6
- arkadaşlar bir şey dicem7
- sözlüğe kombin atan erkeğin asıl amacı12
- zorunlu eğitim13
- gece mezarlıkta cinlere şeker dağıtmak6
- salça yapan sözlük kızı10
- sarapci koala55
- havaların soğumaya başlaması3
- kombin atıp kız düşüren erkek yazar7
- nervio8
- dinlerin uydurma olduğu gerçeği11
- iyi geceler4
- öğretmenlerin 3 aylık tatillerinin bitmesi6
- victor osimhen10
- demleme usulü makarna5
- geceye bir şiir bırak7
- yeni parti'nin kürtçü olması14
- fenerbahçe12
- çağımızın ahlak tiyatrosu2
- mucizelere inanıyor musunuz6
- kendini eleştirebilen insan7
- sevgi ihtiyacını 31 çekerek karşılamak11
- bu hesap gizlidir3
- israil olmasa orta doğu nasıl olurdu11
- masklavi ile yeni parti mitingine gitmek38
- anın görüntüsü21
- sözlük yazarlarının kudurtan kombinleri29
- oy verdiğim partiyi niye eleştireyim13
- sedat pekmez3
beşbininci kez hatırlatmakta fayda var. daha önce verdiğim örnekleri okuyun, anlarsınız belki. ben kısaca yazmaya çalışayım.
-belirli, sınırlı bir ideoloji midir? hayır.
-bir ideoloji midir? tam anlamıyla değildir.
-illa ki ulusların kopuk olduğunu mu varsayması gerekir? hayır. uygulanışı sırasında saymış mıdır? çoğunlukla evet. ha ama bakın <caps>gerekli</caps> midir? hayır.
-ilk maddeden yola çıkarsak, kişiye mi bağlıdır? evet. kişinin kendini adlandırmasına bağlıdır büyük ölçüde.
-yani ayırmaya da yarar, toplum için çalışmaya da, birleştirmeye de vs. dediğimiz gibi, sınırı belli olmayan bir kavramdır. ideoloji değildir. ideoloji olabilmek için fazla sınırsızdır.
--biraz bilimsel takılacağım kaldıramayan okumasın--
bir de ekşi gibi ortamlarda dönen bir geyik vardır. doğal olan milliyetçilik/ayırma/sınırlara bölme değil doğal olan insan sevgisidir diye. özellikle milliyetçilik gibi geyikler hortlayınca bu söylem de hortlar. birkaç anlama özürlü* tarafından şimdi yazacaklarımı savunduğum anlaşılacak, "faşist" damgası yiyeceğim. ama yazmak zorundayım: doğal olanı belirlemekteki koşul nedir? sizin engin sosyoloji bilgileriniz mi? yoksa o pıtırsal dübürsel hayal dünyanız mı? tarihe baktığımızda ben aileler, kabileler, mezhepler vs vs görüyorum örneğin. insanın bir memeli-primat türü olduğunu görüyorum. örneğin doğaya bakınca hayvanlarda yaşam alanı oluşturma-koruma güdüsü görüyorum. insanda da bu özelliği görüyorum, ne yalan söyleyim. ha ben haklı mıyımdır? belki değilimdir. ama desteksiz sallamıyorum en azından. zira bu gibi kanıtlarımla insanın ayırma/bölme/korumadan yana olduğu, primal çıkarlarının kendi için olduğu tezlerini öne sürebiliyorum. diğer insanların çıkarlarını genel olarak konuşmak gerekirse, salladığını da sanmıyorum bir insan hayvanı bireyinin.
(bkz: homo erectus yiyen homo erectus)
(bkz: neanderthal yiyen homo sapiens)
(bkz: homo sapiens yiyen homo sapiens)
(bkz: homo sapiens sömüren homo sapiens)
(bkz: gerçekten vardır böyle vakalar)
"heeey aslolan insan sevgisi bi kerem! insan çiçekleri böcekleri çok sever bi kerem! insanlar içgüdüsel olarak birbirlerini severler bi kerem!"
bonus:
(bkz: harun yahyasal düşünce sistemi)*
(bkz: insan şerefli mahlukattır)*
(bkz: insan fıtratında sevmek vardır)*
-belirli, sınırlı bir ideoloji midir? hayır.
-bir ideoloji midir? tam anlamıyla değildir.
-illa ki ulusların kopuk olduğunu mu varsayması gerekir? hayır. uygulanışı sırasında saymış mıdır? çoğunlukla evet. ha ama bakın <caps>gerekli</caps> midir? hayır.
-ilk maddeden yola çıkarsak, kişiye mi bağlıdır? evet. kişinin kendini adlandırmasına bağlıdır büyük ölçüde.
-yani ayırmaya da yarar, toplum için çalışmaya da, birleştirmeye de vs. dediğimiz gibi, sınırı belli olmayan bir kavramdır. ideoloji değildir. ideoloji olabilmek için fazla sınırsızdır.
bir de ekşi gibi ortamlarda dönen bir geyik vardır. doğal olan milliyetçilik/ayırma/sınırlara bölme değil doğal olan insan sevgisidir diye. özellikle milliyetçilik gibi geyikler hortlayınca bu söylem de hortlar. birkaç anlama özürlü* tarafından şimdi yazacaklarımı savunduğum anlaşılacak, "faşist" damgası yiyeceğim. ama yazmak zorundayım: doğal olanı belirlemekteki koşul nedir? sizin engin sosyoloji bilgileriniz mi? yoksa o pıtırsal dübürsel hayal dünyanız mı? tarihe baktığımızda ben aileler, kabileler, mezhepler vs vs görüyorum örneğin. insanın bir memeli-primat türü olduğunu görüyorum. örneğin doğaya bakınca hayvanlarda yaşam alanı oluşturma-koruma güdüsü görüyorum. insanda da bu özelliği görüyorum, ne yalan söyleyim. ha ben haklı mıyımdır? belki değilimdir. ama desteksiz sallamıyorum en azından. zira bu gibi kanıtlarımla insanın ayırma/bölme/korumadan yana olduğu, primal çıkarlarının kendi için olduğu tezlerini öne sürebiliyorum. diğer insanların çıkarlarını genel olarak konuşmak gerekirse, salladığını da sanmıyorum bir insan hayvanı bireyinin.
(bkz: homo erectus yiyen homo erectus)
(bkz: neanderthal yiyen homo sapiens)
(bkz: homo sapiens yiyen homo sapiens)
(bkz: homo sapiens sömüren homo sapiens)
(bkz: gerçekten vardır böyle vakalar)
"heeey aslolan insan sevgisi bi kerem! insan çiçekleri böcekleri çok sever bi kerem! insanlar içgüdüsel olarak birbirlerini severler bi kerem!"
bonus:
(bkz: harun yahyasal düşünce sistemi)*
(bkz: insan şerefli mahlukattır)*
(bkz: insan fıtratında sevmek vardır)*
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar