bugün

şehirler arası otobüs insanları

şehirlerarası yolculuklarda karşılaşılan insan tipleridir.bunların birkaç tane türü vardır. şöyleki:

1. uykucu insan: bu tip insan, otobüs yolculuğu boyunca uyuma kapasitesine sahip bir insandır. otobüs kalkmadan 5 dakka önce gelir, hafifce etrafı süzer, daha sonra başlar uykuya. açlık nedir hissetmez, çiş nedir bilmez, mola nedir anlamaz. varsa yoksa uyku. lan noluyo. hele bi çevrene bak. belki önemli bişey var. yok! sürekli "abi burdan kafayı vurdum mu 12 saat sonra uyanırım" modu. bunların bir de elinde yastık, battaniye ile gezen türleri vardır ki kaçılası insanlardır. bunlar da genelde uyuduktan sonra ayakları yanlara uzatma, kafayı yandakinin omzuna yaslama gibi eylemlerde bulunurlar. hele hele horlayan uykucu insan modeli başlı başına bir felakettir. ilk önce yavaş yavaş hırlamalarla kendisini ifade eden horlama, daha sonra birden kükreme aşamasına evrilir ve uyumayanlar için eziyete dönüşür.

2. konuşkan insan: otobüs yolculuklarında yan yana gidilebilecek türden bir insan değildir. genelde yaşlı insanlardan oluşmakta olup aralıksız 20-24 saat konuşan modelleri vardır. kilit soru olan "nerelisin" sorusu sorulduktan ve cevap alındıktan sonra, bizim konuşkan insanı tutabilene aşk olsun. her türlü askerlik, iş, piknik, kahve anısı, detaylarıyla anlatılır. ara sıra sorulan "okuyomusun, baban ne iş yapıyo" tarzı sorularla da diyaloğun kopmamasına özen gösterir. yanında oturana eziyet çektirir.

3. evhamlı insan: bu tip insan, otobüs içerisinde sorun çıkartma eğilimli insan modelidir. bu insan, sürekli kafasını bulunduğu yerden kaldırıp yola bakarak, arkasındaki insanları da tedirgin etmekten başka bir işe yaramaz. her çukurda 3, her virajda 5, her hatalı sollamada 10 sure okuyuverirler. yol boyu uyumaz, sürekli yaptığı "cık cık" larla, sürekli yaptığı "inince şikayet edecem" tarzı söylemlerle, otobüs içerisinde soğuk bir hava esmesine neden olur.

4. entel insan: bu tip insan, otobüs insanları içerisinde en zararsız insan modelidir. bunlar genellikle otobüse biner binmez, gazete, dergi, kitap vb kaynakları açarak okumaya verir kendini. sessiz, sakin, kendi halinde yapar yolculuğunu. gece yolculuklarında falan diğer otobüs insanları rahatsız olmasın diye ışığı falan da açamaz, koltuğu da indiremez. indirse bile sorar "hocam koltuğu indirecem ama bir rahatsızlık vermeyeyim" diye. ters bir cevap gelirse, üstelemez, sorun etmez.

5. müzik ruhlu insan: bu tip insan da kendini otobüs içerisinde müziğe vermiş insandır. kulağındaki aletle o kadar bütünleşmiştir ki bıraksan suriye'ye kadar gider otobüsle. yalnız bunların asi modelleri vardır ki onlar çok sevilmezler. müziğin sesini iyice açıp, "yüksek sesle dinliyorum, çünkü asiyim" imajı vermeye çalışırlar.