bugün

sözlük yazarlarının itirafları

buraya girdiğim son entry bu olacak sanırım.

hepinize mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum sözlük yazarı kardeşlerim, abilerim, ablalarım..
hayat hikayemi uzun uzun anlatmaya zamanım yok. aslında dinlemek isteyen, 2 çift muhabbet etmek isteyen olursa yazın istanbul'da büyük bir zevkle bir şeyler içmeye davet ederim. kapım her zaman bilgi, birikim ve fikirlere açıktır. şu hayatım boyunca hep en doğrusunu, en iyisini bulmaya çalıştım.

bu sözlüğe geçen yaz kaydoldum. hiçbir amacım yoktu inanın. ekşi ve incide de hesabım var. hatta inci ilk kurulduğu zamanlarda kaydolmuştum, o konuda bayağı taşaklıyım yani. buraya sadece 'muhabbeti hoş insanlar' ve 'olm uluda kız çokmuş' davasına kayıt oldum. sıkıntılı bir dönemimdi, sözlüklerde kimlik olayı olmadığı için içimi döktüm de döktüm. oldukça güzel hayat görüşü olan insanlardan tavsiye ve fikirler aldım. hiç üşenmeden satırlarca yazılar yazdım, okunma kaygım olmadı. hiç açıp da karma'mın ne olduğunu, hangi entry'min şukulandığına, hangisinin kötülendiğine bakmadım. sadece yazdım. o anda aklımdan geçenleri, o başlık hakkındaki düşüncemi, bilgimi ve birikimimi ortaya koydum. bilgi meyve ağacıdır demişti öğretmenimin birisi. eğer insanlarla paylaşmazsam çürüyecekti. o dönemlerimde de oldukça insanlara uzak ve kendi kimliğimden bıkmış halde olduğum için burada, kimsenin tanımadığı yerde herşeyimi paylaştım. sonra güzel dostluklar edindim, hatta buradan bir sevgilim bile oldu. ona hayatıma kattığı herşey için buradan teşekkür etmek istiyorum aslında. ve kırdıysam da özür dilerim. benim mizacım böyleydi, elimden gelen birşey yok.

hayatım gittikçe değişik bir hal almaya başladı. bilmiyorum sonu nereye varacak fakat günümün 15-18 saatini pc başında ve dolayısıyla 9-10 saat kadarını sözlük açık bir şekilde geçirdiğimi fark ettim. bu hafta büt haftam ve benim yine bir proje ile uğrasmam gerekiyor. onun için biraz mola veriyorum demek isterdim ama tamamıyla tüm bunlardan uzak tutma kararı aldım. sözlüğü bırakarak ilk adımı atıyorum ve diğerleri için de kendime şimdiden söz veriyorum.

tek tek isim sayamam ama burada bana yardımcı olan, fikir ve görüşleri ile destek veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. kimseye bir kırgınlığım yada kızgınlığım yok, hepiniz allaha emanet olun.

hoşçakalın. olur da belki görüşemeyiz; iyi günler, iyi akşamlar ve iyi geceler..