bugün

emrah serbes ten rte ye tarihi ayar

daha şimdiden ayyaş ayarı statüsüne girmiş olan ayardır. arkadaş şu memleketin kemalisti ayrı yobaz, komünisti ayrı yobaz, muhafazakarı hepten yobaz. yobazlık ortak noktamız olmuş resmen. bir insanın akıllı mantıklı argümanları yoksa karşısındaki adamları yaftalar, ona sıfatlar giydirir, kimlik üzerinden münakaşa eder. bir yobaza laf anlatmak bu yüzden imkansızdır. dikkat edin son dönemdeki iktidar ve taraftarlarının söylemlerine. ne demek istediğimi anlayacaksınız:

çapulcu bunlar
ayyaş bunlar
cehapeli bunlar
anarşik bunlar
gomünis bunlar
bunlar camilere bira attılar (o caminin müezzini tarafından yalanlandı bu iddia)
bunlar türbanlı vatandaşlarımı dövdüler (antikapitalist müslüman kızlar da var orada. onlar niye tartaklanmıyor?)

dikkat edin, hepsinde de bir yaftalama zihniyeti var. burada yazanlara bakın: sen kimsin, elinde içki şişesi, ayyaş, çapulcu. zihniyet aynı zihniyet. şu sorunun cevabı hala bile yok mesela: istanbul valisinin "müdahale olmayacak" demesinin hemen ardından polisin şiddetle kalabalığa saldırması yalancılık değilse nedir?

yalan haberlere öfke kusup, ondan sonra da camiye atılan bira şişeleri hakkında daha doğru dürüst bir araştırma soruşturma yapılmamışken, caminin müezzini de bu konuda aksi yönde fikir beyan etmişken, başbakanın çıkıp da böyle bir ithamda bulunması ahlaki açıdan sorunlu değilse nedir? iftira atmanın dinde ve ahlakta yeri var mıdır?

aynı başbakan, hiç bir tanık ve kaynak göstermeden "gezi parkında fuhuş yapıldığı" iddialarını ortaya atan yandaş gazetelere karşı neden aynı hassasiyeti göstermemektedir?

bu soruların cevabı yok. işte bu yüzden biz buna ayar diyoruz. ama tabi alacağım cevabı biliyorum ben.

sus, pis ayyaş seni.
çapulcu seni.
bunlar hep cehapeliler işte.
pkknın bayrağını sallayanlar bunnar.
gömünis bunnar.

ne yazık ki bilemedin kardeşim. hiç birisi değilim. öteki tarafta attığın iftiralar yüzünden senden hakkımı çatır çatır alırken bunu daha da güzel anlayacaksın.