bugün

gezi parkı eylemleri devam etmelimidir etmemeli mi

Cumartesi günü merakımdan gittim gezi parkına, devlet nasıl hala bu kadar sabretti şaşırıyorum, izlenimlerimi aktarayım da siz de karar verin.
- ortalama 400.000-TL ye alınmış, kaç tane otobüs yakılmış, kırılmış, dökülmüş. insanlar bu otobüslerin içinde üzerinde etrafta 5-TL ye satılan vendetta maskeleri ile saçma sapan pozlar veriyorlar, fotoğraf çekme köşesi.
- molozlar gezi parkı girişine yığılmış, kokudan bahsetmek dahi istemiyorum aklıma geldikçe bir garip oluyorum.
- Provokasyonun bini bir para, parka girdiğimde 10 dakika içerisinde 2 farklı broşür elime tutuşturuldu, bunlar bildiğin ülkeyi bölmek adına gruplaşmış, kendilerine farklı isimler veren gruplar, yok bilmem ne gücü, ne partisi.
- Gezi parkı alanı, adeta unıversite burs fuarları olur, o misal olmuş durumda, insanların reklam yapmaya, yandaş toplamaya çalıştıkları bir yer, sen, ben belki yemiyoruz ancak binlerce insan genç gidiyor bunu yiyen var yani.
- Alan dışı içeriden beter, istiklal caddesinin her yerinde tezgahlar açılmış, üzerinde viskiler, cinler, binbir çeşit içkiler. Evet yanlış okumadınız yol üstünde tezgahta bardak ile viski filan satılıyor.

Eylemini yaptın mesajını verdin, mahkemeden durdurmayı aldın, iş bitti neyin kafası bu anlayabilmiş değilim.
Devletini, başbakanını, yönetim şeklini beğen veya beğenme, kimse devlet ile pazarlık yapamaz, bugün seninle bu devlet anlaşma yoluna giderse, yarın hersorun olduğunda insanlar toplanır devletin üzerine gider anlaşma ister, böylece her şey rantcıların, vatanı bölmek isteyenlerin istediği şekilde gelişir.

CNN INT. ın olayları verdiği için sevinenler, dunya basını bunu verdiği için kendini bir şey zannedenler var, bunlar gururlanacak şeyler değil, tam tersi seni ve ülkeni mağdur eden davranışlar.

Park insanları yerinde olsam orayı ufaktan terk ederdim. Bu ülke, o yaşam alanı kimsenin malı değil, U20 dunya kupası ulkemızde yapılacak sayılı gunler var, o bolgeye sert mudahale şart bir konuma geldi, kimse butun dunyanın gozunun onunde kı bır organızasyonu orada ki insanlar hoplayıp zıplarken yaptırmaz.

Bunun dışında hala bu olaya devam eden ınsanlara bir teşekkür edelim sayelerinde muhtemelen olimpiyatları alma şansınıda kaybettık. Kına yaksınlar.

Neden asabi yazdığım sorusuna gelince, maç çıkışları gezi parkından defalarca kez geçtim, muhtemelen istanbul'da ki şehir içinde binbir olayın döndüğü gece herkesin yürümeye korktuğu nadir yerlerden bir tanesiydi. Gündüz bir nevi yürünebilr bir yer, ancak gece olduğunda kaç kişi geçiyor görseniz şaşarsınız.

ilk gün olaylara pozitif bakıyordum ancak Cumartesi gittim, gördüm, artık negatif bakıyorum orada ki durum televizyondan göründüğü gibi hiç değilmiş, bu yaşımda bir hayat dersi daha aldım, sosyal medya veya tv ye her daım ınanmayacaksın...