bugün

sike sürülecek aklı olmamak

Tek tek örnek vermeme gerek olmadığını düşünüyorum, yazacaklarım Taksim Gezi Parkı Direnişi ile ilgilidir. ezberci zihniyet, hükümet yandaşı da olsa, muhalifi de olsa, bir haftadır taraf arıyorlar. Chp! yok. Marjinal gruplar! yok. Amerika! yok. Yok arkadaş, yok işte yok!

ama sike sürecek aklı olmayan bunlar değil, aklını şablon görüş ve fikirlere vermiş kişileri, o şeblondan çıkmayacak olduktan sonra eleştirmek ne derece anlamlı ki? ömer üründül e sorsan mesela, tandem nedir tanımla kardeşim diye, bize ne yanıt verebilecek? binlerce ömer üründül.

ama bundan daha korkuncu, peşin kabullerini kişi ve kurumlar üzerinden yapanlar. düz mantıkla. şöyle:

- bir eylem var.
- ee, ne istiyorlar?
- başbakan kızıyor bunlara, o taksim'i yeniden yapacak ya, ona karşılar, ağaç sökülüyormuş falan.
- yuuh!

- polise karşı yazı yazıyorlar.
- polis bizim polisimiz, yuuh!

- ya bunlar emniyet müdürü vali istifa etsin diyorlar!
- e yerine kim geçecek chpli mi. olmaz, yuuh!

bu ne ya? kan beynime şu haberdeki tek yorum yüzünden sıçradı:

http://siyaset.milliyet.c...detay/1719305/default.htm

--spoiler--
Başbakanım bunların istediği şeyi vermeyin.Tansiyonu düşürün lütfen ama boyun eğmeyin hiç bir devlete
--spoiler--

Arkadaşım, bir sürü polis insanların canına kast etmiş. bunun her türlü belgesi var. yaralıları taşıyan doktorlara, evlerin içine biber gazı atılmış. bu, savaş halinde bile yasak, yani iki ülke savaşıyor olsa, bir ülkenin diğerinin ambulansına, doktoruna, çatışmayla ilgisiz evlerin içerisine silahla müdahale yasak! neyin mücadelesini veriyorsunuz? bir düşünün desem, neyi düşünecek, sike sürecek aklı olsa polisin şiddetini savunmak için diğer ülkelerdeki olayları örnek göstermez. hey allahım ya!